Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών

Αλλοθι στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Υγείας

Η βαρβαρότητα της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απέναντι στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, αλλά και οι συνθήκες άγριας εκμετάλλευσής τους από διάφορα κυκλώματα, σαν αποτέλεσμα και των εμποδίων που βάζουν οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις της κυβέρνησης για τη νομιμοποίησή τους, αναδείχτηκαν χτες με αφορμή την αποκάλυψη κυκλώματος, που δρούσε στο «Αττικό» νοσοκομείο και χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά νομιμοποίησης σε μετανάστες, φυσικά ...με το αζημίωτο.

Ο υπουργός Υγείας και η διοίκηση του «Αττικού» νοσοκομείου παραχώρησαν χτες έκτακτη συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε στο νοσοκομείο φάμπρικα έκδοσης ψευδών πιστοποιητικών για τη νομιμοποίηση μεταναστών, ενώ ο υπουργός δεν απέκλεισε την ύπαρξη ανάλογων κυκλωμάτων και σε άλλα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες σαν φτηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο, στο πνεύμα και των νόμων του ΠΑΣΟΚ, απαγόρευσε τη νοσηλεία τους στα δημόσια νοσοκομεία. Και διευκόλυνε την εκμετάλλευσή τους από διάφορα κυκλώματα, καθιερώνοντας χαράτσι 10 ευρώ για τη χορήγηση των ιατρικών βεβαιώσεων για τη νομιμοποίησή τους, που θα έπρεπε να χορηγούνται δωρεάν μέσα από τα πραγματικά δημόσια νοσοκομεία, αλλά και ορίζοντας ως προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών την 31.12.2005, ενώ τα νοσοκομεία έκλειναν ραντεβού στους μετανάστες για τις εξετάσεις για το Γενάρη ή και Φλεβάρη του 2006!

Σε μια προσπάθεια να «νομιμοποιήσει» την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, ο υπουργός έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη εκμετάλλευση των μεταναστών, αν η κυβέρνηση δεν καθιέρωνε το χαράτσι των 10 ευρώ για την έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων!

Σε ό,τι αφορά το κύκλωμα που δρούσε στο «Αττικό» νοσοκομείο, ο υπουργός είπε ότι εμπλεκόταν αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας, μέλος της τριμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί στο νοσοκομείο για την έκδοση των πιστοποιητικών και μια δικηγόρος. Σύμφωνα με τον Νικ. Κακλαμάνη, ο γιατρός χρησιμοποιούσε τη σφραγίδα του νοσοκομείου και έβγαζε άγνωστα ποσά, τα οποία στη συνέχεια κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό. Εως την περασμένη Δευτέρα, στο επίσημο αρχείο του νοσοκομείου, είχαν εξεταστεί 221 μετανάστες για την έκδοση του πιστοποιητικού, ενώ στο δεύτερο πλαστό αρχείο που διατηρούσε ο γιατρός βρέθηκαν 1.800 πιστοποιητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ