Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Αναγκαία η συμπόρευση με το ταξικό κίνημα

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή κατά την προχτεσινή 24ωρη απεργία

Το μπλοκ του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΜΜΕ κατά την προχθεσινή πορεία προς τη Βουλή
Το μπλοκ του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΜΜΕ κατά την προχθεσινή πορεία προς τη Βουλή
Τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου, αλλά και την αναγκαιότητα να απεγκλωβιστεί ο αγώνας από το συμβιβασμένο διεκδικητικό πλαίσιο και τις καμπανιακές κινητοποιήσεις που επιχειρεί να επιβάλει η συνδικαλιστική ηγεσία, ανέδειξε η προχτεσινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και στις εφημερίδες όλης της χώρας, που κήρυξαν οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Κάτω από την πίεση της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται τα δικαιώματά τους από την πολιτική της κυβέρνησης και την εργοδοσία, όπως εκφράζεται με τη ραγδαία ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις, την απλήρωτη και εξουθενωτική δουλιά, οι απεργοί εργαζόμενοι αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή και συμμετείχαν στην απεργία, τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, αλλά και την πορεία που ακολούθησε στη Βουλή. Δυναμική ήταν και η παρουσία των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των αντιστασιακών δημοσιογράφων μετέφερε στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-44 Νίκος Καραντηνός. Ακολούθησαν οι ομιλίες των προέδρων της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου, της ΠΟΕΣΥ Δ. Τσαλαπάτη και της ΠΟΕΠΤΥΜ Μ. Αμελίδη, με γενικόλογες αναφορές στα προβλήματα του κλάδου και απαρίθμηση του... άχρωμου και γενικόλογου «διεκδικητικού» πλαισίου που επέβαλαν στην κινητοποίηση οι δυνάμεις της συναίνεσης των περισσότερων Ενώσεων στο χώρο.

Κάλεσμα για συσπείρωση και πάλη με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων απηύθυνε, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Π. Κατάρας, ο οποίος κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των εργοδοτών και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που φέρουν την ευθύνη για τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ