Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η κατρακύλα δεν έχει πάτο...

Την ασταμάτητη κατρακύλα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη δίωξη συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΚΑΨΗΣ» και την πολύτιμη βοήθεια που παρέχει στην εργοδοσία το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Θυμίζουμε ότι ο Ακης Οργαντζής, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουρισμού - Επισιτισμού, διώκεται μετά από μήνυση της διεύθυνσης του «ΚΑΨΗΣ», επειδή υπερασπίστηκε απολυμένη καμαριέρα. Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, η δίωξη που εξαπέλυσε η εργοδοσία στηρίζεται σε ψεύτικη κατάθεση του γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Π. Γκουντενούδη, υπαγορευμένη από την εργοδοσία του «ΚΑΨΗΣ».

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, το ΠΑΜΕ σημειώνει την κατάντια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που τώρα περνά και στο ανοιχτό κάρφωμα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που υπερασπίζονται απολυμένους συναδέλφους τους. «Δεν αρκούν πια οι πλάτες που βάζει ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός στην πολιτική των κομμάτων της μεγαλοεργοδοσίας. Δεν αρκεί η δράση του Συνδικαλιστικού του Ασφάλειας. Χρειάζονται και οι συνδικαλιστές - καρφιά για να ολοκληρώσουν τη δουλιά τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όλους τους εργαζόμενους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον συνδικαλιστή Ακη Οργαντζή, και παράλληλα «να στρέψουν αποφασιστικά την πλάτη τους στα συνδικαλιστικά δεκανίκια της εργοδοσίας και κάθε πολιτικής που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά τους. Να αλλάξουν ριζικά τους συσχετισμούς στα συνδικάτα, βάζοντας στο περιθώριο τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ, τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ