Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Σήμερα η σύσκεψη στην Αθήνα για την 8η Μάρτη

«Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία» το σύνθημα των κινητοποιήσεων

Σε σύσκεψη καλεί Ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς συλλόγους της Αττικής η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Με βάση τις αγωνιστικές διεκδικήσεις για τις ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην υγεία, στην προστασία της μητρότητας, στη μόρφωση, η ΟΓΕ, τα σωματεία και οι φορείς οργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μάρτη στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, και στη σύσκεψη θα συζητηθεί η οργάνωση κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων ενάντια στην εκμετάλλευση και κάθε μορφή βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της βιοπάλης.

«Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία». Με το σύνθημα αυτό η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

«Απευθυνόμαστε σε σένα, εργαζόμενη και αυτοαπασχολούμενη, μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη επιστήμονα, αγρότισσα, φοιτήτρια, νέα μητέρα, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα.Η 8η Μάρτη, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι μέρα αφιερωμένη σε σένα, γιατί είναι μέρα αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής», αναφέρει η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της. «Με τη συλλογική μας οργάνωση μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του "κόστους" για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό ανέδειξαν οι αγώνες των εργατών και των γυναικών τους στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στα μπλόκα του αγώνα των αγροτών, κάθε αγωνιστική εστία σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Απ' αυτούς τους αγώνες αντλούμε δύναμη, κουράγιο για να πυκνώσουμε το ποτάμι της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης, για να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία, ιδιαίτερα την εργοδοτική και κρατική.Μετατρέπουμε τον θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

Στην κινητοποίηση στις 8 Μάρτη καλούν ήδη με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αττικής και το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Η οργάνωση κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων αποφασίστηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσαν μπροστά στην 8η Μάρτη Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της Θεσσαλονίκης (μέλη της ΟΓΕ). Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και Ομοσπονδιών, ενώσεων και συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων της Θεσσαλονίκης.

Καταρχάς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση την Τρίτη 8/3 στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Επίσης καθορίστηκε ένα κοινό πρόγραμμα παρέμβασης που θα περιλαμβάνει συσκέψεις, περιοδείες, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς όπου οι εργαζόμενες γυναίκες είναι πλειοψηφία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται:

-- Διήμερο δράσεων στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

-- Κοινή περιοδεία - παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο «Cosmos».

-- Σύσκεψη σωματείων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων γυναικών στους χώρους δουλειάς, όπου θα παρουσιαστεί η μελέτη - έρευνα που ετοιμάζουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της περιοχής για τους όρους εργασίας των εργαζόμενων γυναικών.

Ιδιαίτερα αναδείχθηκε το ζήτημα της ταξικής αλληλεγγύης σε χώρους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως η Νηματουργία «Βαρβαρέσος». Ηδη Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών από τη Δυτική Θεσσαλονίκη έχουν επισκεφθεί το εργοστάσιο και έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων. Επιπλέον, αποφασίστηκε να ξεκινήσει συγκέντρωση ειδών για τη στήριξη των οικογενειών των απλήρωτων εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη χειραφέτηση και τη γυναικεία ισοτιμία (2022-02-12 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας (2020-03-04 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας (2020-02-29 00:00:00.0)
Την Παρασκευή η κινητοποίηση για τη Μέρα της Γυναίκας (2019-03-06 00:00:00.0)
Κινητοποίηση την Παρασκευή με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας (2019-03-05 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα (2015-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ