Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ
Τη μαζική συμμετοχή προετοιμάζουν σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης

Στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση του Σαββάτου

Εξόρμηση στην Καλαμαριά για το συλλαλητήριο
Εξόρμηση στην Καλαμαριά για το συλλαλητήριο
Με πολύμορφες δράσεις και παρεμβάσεις, τα εργατικά σωματεία και οι άλλοι μαζικοί φορείς των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζουν την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, αλλά και πικετοφορίες, που μεταφέρουν καθημερινά το κάλεσμα αγώνα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος, κόντρα στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη των λίγων.

Προσυγκεντρώσεις έχουν ορίσει: Το ΣΕΤΕΠΕ, στις 11.30 π.μ., στη συμβολή Μητροπόλεως και Αριστοτέλους, τα σωματεία της βιομηχανίας στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Αθωνος, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας στις 11 π.μ., στο ΕΚΘ, και οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα σωματεία του Δημοσίου στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Τη θέση τους μαζί τους παίρνουν και μια σειρά από φορείς του λαϊκού κινήματος, που ταυτόχρονα δίνουν τη μάχη για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου στις γειτονιές και τους χώρους μόρφωσης.

Για αύριο, Πέμπτη, προγραμματίζονται πικετοφορίες στις 6.30 μ.μ., από φορείς στα Κουφάλια και στις 7 μ.μ., από φορείς του Ευόσμου - Κορδελιού. Επίσης αύριο, στις 6.30 μ.μ., οι φορείς της Πολίχνης προγραμματίζουν περιοδεία στο «Τρίγωνο» και στην τοπική αγορά.

Στο μεταξύ, καθημερινά μεγαλώνει ο κατάλογος των σωματείων και φορέων που καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στους δεκάδες φορείς προστέθηκε χτες το Σωματείο της ΕΥΑΘ.

Στην Πέλλα, οι φορείς προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Γιαννιτσά.

Προχτές, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, με μαζική συμμετοχή, όπου αναδείχθηκε η απόφαση να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοτάξιο και γραφείο. Αποφασίστηκε να γίνει προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου στους εργαζόμενους σε εταιρείες του κλάδου, μέσα από εξορμήσεις και τη διοργάνωση, μαζί με άλλα σωματεία, εργατικής Τσικνοπέμπτης, το μεσημέρι, στο πάρκο του Φοίνικα στην Καλαμαριά.

Παρέμβαση για δεδουλευμένα

Παράλληλα, δίνοντας τη μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας πραγματοποίησε παρέμβαση στα γραφεία της RC-DC, όπου η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα σε συναδέλφισσά τους.

Οπως κατήγγειλε, πατώντας πάνω στο ευνοϊκό κλίμα που δημιούργησαν οι κυβερνητικοί νόμοι για την εργοδοσία, προκειμένου να εκμεταλλεύεται ακόμα περισσότερο τους συναδέλφους με μπλοκάκι, προσπάθησε να αξιοποιήσει τη «θoλούρα» που αντικειμενικά δημιουργεί το ΔΠΥ ώστε ουσιαστικά να την «κλέψει στο ζύγι», αφού δεν της κατέβαλλε το ποσό των 68 ευρώ/μήνα, που αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΤΕΑΕΠ για 14 μήνες, με αποτέλεσμα σήμερα να χρωστά το ποσό των 952 ευρώ εν αγνοία της!

Σημειώνεται μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Σωματείο δέχεται καταγγελία για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Οπως αναφέρει, «με απαράδεκτους χειρισμούς, ο εργοδότης καθόρισε για όλους τους εργαζόμενους να εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τον δικό του λογιστή, χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να ελέγξουν στο μεσοδιάστημα το οποιοδήποτε θέμα που τους αφορά. Μάλιστα, ο εργοδότης αρνήθηκε να παρευρεθεί σε τριμερή συνάντηση με το Σωματείο, μαρτυρώντας και με αυτήν τη στάση την ενοχή του».

Αναχωρήσεις λεωφορείων

Κατερίνη, 10.30 π.μ., από κεντρική πλατεία. Σέρρες, 10 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Νάουσα, 9.30 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Βέροια, 10.15 π.μ. από το Ρολόι. Εδεσσα, 10 π.μ., από το γήπεδο. Μαυροβούνι Σκύδρας, 10.15 π.μ. Γιαννιτσά, 10.45 μ.μ., από το ΚΤΕΛ. Λεωφορεία δρομολογούνται και από περιοχές της Θεσσαλονίκης: Στις 10.45 π.μ., από την πλατεία Ευόσμου με ενδιάμεσες στάσεις σε δημαρχείο Σταυρούπολης, δημαρχείο Πολίχνης, πλατεία Ρολόι Νεάπολη, δημαρχείο Συκεών.

Στις 10.30 π.μ., από την πλατεία στα Κουφάλια με ενδιάμεσες στάσεις σε πλατεία Χαλκηδόνας, Αγιο Αθανάσιο και Διαβατά.

Στις 10.45 π.μ., από το δημαρχείο στην Περαία.

Στις 11 π.μ., από το Αλσος του Αγ. Τρύφωνα στη Θέρμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ