Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στην Αττική με καθημερινή πλούσια δράση

Στις 12 μ. του Σαββάτου το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας στο Χαϊδάρι
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας στο Χαϊδάρι
Με εξορμήσεις και περιοδείες, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς δίνουν τη μάχη ώρα την ώρα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, για τη μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το ξέσπασμα της πανδημίας, και με τη δυσαρέσκεια στον λαό να φουντώνει λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που τσακίζει το εισόδημά του, οι διεκδικήσεις των άνω των 350 σωματείων και φορέων γίνονται όλο και πιο ζωτικές για την ουσιαστική ανακούφιση.

Στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται η απαίτηση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για ουσιαστική προστασία του εισοδήματος, υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ με αυξήσεις και κατοχύρωση δικαιωμάτων, απαλλαγές από χρέη για τους αυτοαπασχολούμενους, στήριξη για τους συνταξιούχους κ.ο.κ.

Ξεχωριστή θέση στη λίστα των συμμετοχών έχουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα από βιομηχανικούς κλάδους και χώρους που βρίσκονται στο επίκεντρο της σφοδρής αντεργατικής επίθεσης: Από τη ΛΑΡΚΟ και τα «Πετρέλαια Καβάλας», όπου δίνουν μάχη για τις θέσεις εργασίας και δέχονται απανωτά κύματα απολύσεων και διώξεων. Από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στον Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην απόφαση του ΟΛΠ (COSCO) για επ' αόριστον σταμάτημα των εργασιών και χτες πραγματοποίησαν απεργία. Από τις Κατασκευές, όπου οι οικοδόμοι ετοιμάζονται για πανοικοδομική απεργία, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ. Οι παραπάνω χώροι ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση τους στο συλλαλητήριο, διαδηλώνοντας δίπλα στις δεκάδες άλλες οργανώσεις, δυναμώνοντας τη φωνή και τη διεκδίκησή τους.

Στα εργοτάξια το κάλεσμα στο συλλαλητήριο

Χαλάνδρι: Παρέμβαση στη ΔΕΗ για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια
Χαλάνδρι: Παρέμβαση στη ΔΕΗ για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια
Το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο μεταφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στους εργαζόμενους με περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοτάξια και γιαπιά. Παράλληλα, προετοιμάζει την πανοικοδομική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου για τις 16 Μάρτη, με αιχμή τη διεκδίκηση ΣΣΕ. Το πρόγραμμα δράσης του Συνδικάτου σήμερα Τετάρτη περιλαμβάνει Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο του «HILTON», αύριο στο εργοτάξιο της «ΤΕΡΝΑ» στη Μεσογείων και την Παρασκευή στο εργοτάξιο της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στην υπογειοποίηση του ΟΣΕ. Ηδη τις προηγούμενες μέρες έχουν γίνει εξορμήσεις, περιοδείες και συνελεύσεις σε γιαπιά, εργοτάξια και συσκέψεις στα παραρτήματα του Συνδικάτου.

Συμμετέχουν με στάσεις εργασίας

Με στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και μοτοπορεία, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Πεδίον του Αρεως, θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο το Σωματείο Εργαζομένων στην «e-food» Περιφέρειας Αττικής. Το Σωματείο ετοιμάζεται να διαδηλώσει μαζί με συνδικάτα και φορείς, δίνοντας παράλληλα συνέχεια στη μάχη για την προστασία των δικαιωμάτων και της ζωής των διανομέων.

Την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) το Σάββατο έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. «Δύο χρόνια τώρα είναι ξεκάθαρο στους περισσότερους από εμάς ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, ότι όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική δράση διεκδίκησης, αντίστασης και σύγκρουσης με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση με την οποία οργανώνει καθημερινά εξορμήσεις. Σήμερα, εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί στο εμπορικό κέντρο «RIVER WEST», στα κεντρικά της εταιρείας «CELESTINO», σε καταστήματα σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια και στην Αργυρούπολη.

Οι διεκδικήσεις του συλλαλητηρίου

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία που καλούν στα συλλαλητήρια και διεκδικούν:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ