Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Αντιδράσεις για την απόφαση έξωσης του Συλλόγου Γυναικών και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί η πρόθεση της διοίκησης της δημοτικής κοινότητας Χορτιάτη να προχωρήσει στην έξωση του Συλλόγου Γυναικών Χορτιάτη της ΟΓΕ και του παραρτήματος Χορτιάτη της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ από κοινοτικό κτίριο, όπου στεγάζονταν με απόφαση του δήμου από το 2005!

Συγκεκριμένα, με την από 14/2/2022 επιστολή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χορτιάτη, με πρόσχημα, όπως σημειώνει στην επιστολή του, «εφόσον και αν γίνει η μεταφορά του ταχυδρομείου...», κοινοποιεί την έξωση από την έως και σήμερα στέγη τους και μάλιστα χωρίς να εξασφαλιστεί άλλος χώρος για τη στέγασή τους.

«Η φωνή του Συλλόγου μας, η δύναμή του, που την αντλεί από την ανάγκη να παλεύουμε για όλα αυτά που μας στερούν, μάλλον κάποιους τους ενοχλεί», σημειώνει σε καταγγελία του ο Σύλλογος Γυναικών Χορτιάτη.

Ηδη μάλιστα έχουν στείλει επιστολές στήριξης Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής στους οποίους ο Σύλλογος Γυναικών αποτέλεσε στήριγμα. «Στάθηκε στο πλευρό των γονιών και στήριξε όλες μας τις διεκδικήσεις και προσπάθειες για το καλό των παιδιών μας όλα αυτά τα χρόνια», σημειώνει χαρακτηριστικά σε δήλωση στήριξης ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο αυτό ο Σύλλογος Γυναικών στεγάζει και λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ακόμη και δανειστική βιβλιοθήκη, που επισκέπτονται μεγάλοι και μικροί.

Ταυτόχρονα πρόκληση στην ιστορική μνήμη του λαού της περιοχής αποτελεί η απόφαση να εκδιωχτεί και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η απαράδεκτη αυτή απόφαση έξωσης έρχεται σε αντίθεση με την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και ιδιαίτερα στον μαρτυρικό Χορτιάτη, που βίωσε το Ολοκαύτωμα με τα 149 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ