Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Ως εδώ! Καμιά ανοχή στο σάρωμα των εργατικών δικαιωμάτων!

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 26 Φλεβάρη, με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, απευθύνουν οι Ομοσπονδίες Ενέργειας, Μετάλλου και Χημικής Βιομηχανίας.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος ενώνουν τη φωνή και τη δράση τους σε έναν κοινό αγώνα απέναντι «στην εργοδοτική ασυδοσία, που γενικεύεται με την ανοχή ή τη συνενοχή της κυβέρνησης».

Αναφέροντας τα παραδείγματα των αγώνων που δίνουν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους το τελευταίο διάστημα στα «Πετρέλαια» και τα «Λιπάσματα Καβάλας», στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, στην ΕΑΒ και τα ΕΑΣ, οι Ομοσπονδίες τονίζουν πως οι χώροι εργασίας μετατρέπονται σε εργασιακές γαλέρες, ενώ οι εργαζόμενοι μπαίνουν «στο στόχαστρο μιας συντονισμένης επίθεσης με μαζικές απολύσεις, ανάλγητη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

Επίσης, αναδεικνύουν τη γενίκευση της εργολαβοποίησης, με αποτέλεσμα το σάρωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, τις απολύσεις κ.ο.κ. «Η υγεία και η ασφάλεια υποβαθμίζονται, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη σωματική ακεραιότητα και την περιβαλλοντική προστασία, ενώ οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αντιμετωπίζονται με όρους αφανισμού», αναφέρουν μεταξύ άλλων, λέγοντας «ως εδώ!», «καμία ανοχή στην αρπαγή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας, ως εδώ με όσους επιβουλεύονται να καταστήσουν τη Βιομηχανία σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, βάζουμε τέλος στην εργολαβοποίηση και τα λουκέτα, διασφαλίζουμε αξιοπρεπείς μισθούς, υγιείς και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ