Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID
Οργανώνονται και διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Συγκρότησαν Παναττική Επιτροπή Αγώνα και πρώτη απόφασή τους είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Στη δημιουργία Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων (Covid) προχώρησαν συμβασιούχοι από διάφορους δήμους της Αττικής που συμμετείχαν στην πρόσφατη σύσκεψη που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Στόχος της Επιτροπής είναι να αποτελέσει επιτελείο οργάνωσης της μάχης των εργαζομένων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πρώτη απόφαση που πήρε μάλιστα η Επιτροπή είναι η μαζική συμμετοχή των συμβασιούχων στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο, στις 12 μ., στο Σύνταγμα. Παράλληλα, μαζί με τα κατά τόπους σωματεία, θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης σε κάθε δήμο με σκοπό το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη να προχωρήσει σε μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι έχουν προσληφθεί και απασχολούνται στους δήμους για περίπου δύο χρόνια. Ως λόγος της πρόσληψης παρουσιάστηκαν οι αυξημένες ανάγκες στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τους απολύσει στα τέλη Μάρτη, ισχυριζόμενη ότι η πανδημία τελείωσε. Ομως, οι εργαζόμενοι αυτοί ήρθαν στην πράξη να καλύψουν ένα μόλις μέρος από τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στους δήμους και τις Περιφέρειες και η απόλυσή τους θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Από τις τοποθετήσεις συμβασιούχων στη σύσκεψη αναδείχθηκε ο εμπαιγμός τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από δημοτικές και περιφερειακές αρχές, με τις τελευταίες να εμφανίζονται τάχα να στηρίζουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, όμως στην πράξη βάζουν εμπόδια σε αυτό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της περιφερειακής αρχής Αττικής, που άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστηρίου υπέρ συμβασιούχων (από τις ελάχιστες με θετικό πρόσημο).

Στη σύσκεψη αναδείχθηκε ότι η διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία είναι υπόθεση αποκλειστικά των εργαζομένων, και ότι γι' αυτό αποτελούν μονόδρομο η οργάνωση, ο επίμονος και μαζικός αγώνας τους, με βάση και την πείρα των προηγούμενων ετών, τους αγώνες που έχουν δοθεί στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», από τις προηγούμενες φουρνιές συμβασιούχων στην καθαριότητα και αλλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσια δράση για τη μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζόμενων (2019-02-22 00:00:00.0)
Σημαντικός σταθμός στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2019-02-13 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις απέναντι στις επικείμενες απολύσεις και τον εμπαιγμό (2017-12-13 00:00:00.0)
Συνδικάτο δυνατό, αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο στους ΟΤΑ (2014-11-16 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να απεγκλωβιστούν από τις αυταπάτες (2011-03-30 00:00:00.0)
Ανάπτυξη δράσης για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά (2010-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ