Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πραγματοποιήθηκε το 31ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τροφίμων

Τις 14 από τις 15 έδρες στη νέα διοίκηση καταλαμβάνουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ

Στις 19 και 20 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε το 31ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το οποίο εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, νέα Ελεγκτική Επιτροπή και αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στη διάρκεια των εργασιών μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από πολλά εργοστάσια και χώρους δουλειάς του κλάδου, επικεντρωμένη στα βήματα που έγιναν για την οργάνωση των εργαζομένων, αλλά και στις δυσκολίες που υπήρξαν αυτά τα τρία χρόνια. Κοινός παρανομαστής των ομιλιών ήταν η μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, ταυτόχρονα με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Στην έναρξη απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (WFTU), το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, και από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων των Αγροτών.

Η ΔΑΣ (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) κατέλαβε 14 έδρες, όσες είχε, με 143 ψήφους (στο προηγούμενο Συνέδριο είχε πάρει 133 ψήφους). Η «Δημοκρατική Ενότητα» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) κατέλαβε 1 έδρα (όπως και πριν) με 11 ψήφους (από 9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ