Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Κινητοποίηση σήμερα στον ΕΦΚΑ για την καταβολή όλων των ενσήμων σε εργαζόμενους

Σε κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ στη Χαλκίδα (πλ. Αγίας Βαρβάρας) καλεί σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., το Σωματείο Εργαζομένων στις «Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ, Σκαλέζα, Μαζαράκι», απαιτώντας την καταβολή όλων των ενσήμων στους εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο κάνει γνωστό ότι «εδώ και χρόνια εργαζόμαστε στην επιχείρηση "Κελαϊδίτης ΕΠΕ" χωρίς ένσημα με ευθύνες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Μέσα στην πανδημία όχι μόνο δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την υγεία και τη ζωή, αλλά έχει ψηφιστεί οι επιχειρήσεις να έχουν "δικαίωμα" να μην πληρώνουν και να μη βάζουν ένσημα!».

Και προσθέτει: «Από την 1η Μάρτη πολλοί συνάδελφοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παρόλο που η παρακράτηση των εισφορών τους από την εταιρεία γίνεται κανονικά από τον μισθό». Τονίζει ότι μετά από Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ στη Χαλκίδα, απαιτώντας την καταβολή όλων των ενσήμων τους.

Κλίμα τρομοκρατίας σε βιομηχανία τροφίμων

Το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος εργαζομένων που επικρατεί με ευθύνη της εργοδοσίας στις εγκαταστάσεις της «Μιμίκος» - HQF, στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο, τονίζοντας ότι το τελευταίο περιστατικό οδήγησε στην άδικη απόλυση μετανάστη εργαζόμενου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, την Παρασκευή 11 Φλεβάρη, εργαζόμενος στο τμήμα τεμαχισμού «δέχτηκε επίθεση από τον εργοδηγό του τμήματος κατά την ώρα εργασίας του και από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε σοβαρός τραυματισμός του». Το Σωματείο τονίζει ότι ο συγκεκριμένος εργοδηγός έχει επιδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν αντίστοιχη συμπεριφορά και επισημαίνει ότι η ευθύνη βαραίνει εξολοκλήρου την εργοδοσία.

«Η εταιρεία μάλιστα φαίνεται ότι τον επιβράβευσε γι' αυτήν την επίθεση απολύοντας τον συνάδελφο μετανάστη, δηλαδή το θύμα!», σημειώνει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του και κάνει γνωστό ότι η απάντηση της εργοδοσίας στην παρέμβασή του ήταν ότι ο συγκεκριμένος εργοδηγός «είναι λίγο νευρικός» ή ότι «είναι δύσκολο το συγκεκριμένο κομμάτι της δουλειάς», που «μόνο κάλυψη προσφέρουν σε τέτοιες συμπεριφορές και τις παροτρύνουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα και τη Δευτέρα για υπογραφή ΣΣΕ (2024-06-14 00:00:00.0)
Στηρίζουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη του λαού (2024-06-07 00:00:00.0)
Ο αγώνας τους αφορά τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στον κλάδο (2019-01-03 00:00:00.0)
Η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων (2018-11-06 00:00:00.0)
Δεσμεύσεις για αποπληρωμή των δεδουλευμένων (2017-08-04 00:00:00.0)
Σε χώρους δουλειάς στη Χαλκίδα (2008-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ