Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΤΑ
Κινητοποιήσεις απέναντι στις επικείμενες απολύσεις και τον εμπαιγμό

Δυναμική κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία πραγματοποίησαν χτες στην Αθήνα συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε δήμους. Ιδιαίτερα μαζική - και με 24ωρη απεργία - ήταν η συμμετοχή από εργαζόμενους σε δήμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης συμβασιούχοι από δήμους της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας.

Οι συμβασιούχοι αντιδρούν στους όρους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίοι τους πετάνε στο δρόμο, ενώ η κυβέρνηση είχε παρουσιάσει ως πανάκεια το διαγωνισμό αυτό, προσπαθώντας να απαντήσει στις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους στις αρχές του καλοκαιριού.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον Χρ. Καρανίκα, απολυμένο από το δήμο Αρριανών Κομοτηνής, τον Χρ. Σκούρα, συμβασιούχο από το δήμο Βόλου, τη Σ. Εξαδακτύλου, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων δήμου Θεσσαλονίκης, τον Β. Βασιλάκο, συμβασιούχο από τον Ωρωπό, και τον Μ. Τσελέντη, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Αντιπροσωπείες από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σωματεία δήμων και συμβασιούχους συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, και με τον γγ του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρ. Θεοδωράκη. Από τις συναντήσεις αναδείχθηκε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των συμβασιούχων. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ισχυρίστηκε ότι... δεν είναι αρμόδιο για τη διαμόρφωση των όρων του διαγωνισμού και ότι δήθεν θα παρέμβει στο υπουργείο Εσωτερικών για να διορθωθούν τυχόν «λάθη»! Και τα δύο υπουργεία χαρακτήρισαν ξανά αντισυνταγματικό το αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Επιχείρημα που ήδη είχε απαντηθεί στις ομιλίες της συγκέντρωσης, με την επισήμανση πως οτιδήποτε αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι αντισυνταγματικό, ενώ είναι συνταγματικό κάθε αντεργατικό - αντιλαϊκό μέτρο που βολεύει το κεφάλαιο.

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει μια εικόνα ότι το όλο θέμα «λύθηκε» με τους ελιγμούς που έκανε το καλοκαίρι, οι συμβασιούχοι και τα ταξικά συνδικάτα έστειλαν μήνυμα έντασης του αγώνα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη συμμετοχής στην αυριανή πανεργατική απεργία.

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας (1 μ.μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη 1.30 μ.μ., αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή προγραμματισμένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος καλεί στην κινητοποίηση τους συμβασιούχους και όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Θεσσαλονίκης, για να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, υπογραφή νέας ΣΣΕ για τους αορίστου και ορισμένου χρόνου εργαζόμενους, επέκταση των ΒΑΕ και του επιδόματος και σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων, άμεση εφαρμογή όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πουν όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών. Να απαιτήσουν απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ