Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης της ΚΝΕ για την απεργία

Την προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης της ΚΝΕ για την πανεργατική απεργία, στο 4ο Λύκειο Ξάνθης, καταγγέλλουν οι Οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Οπως αναφέρουν, χτες, την ώρα που μέλη της ΚΝΕ πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το Λύκειο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν έξω από την πύλη του σχολείου για να την διακόψουν. Ελαβαν άμεσα απάντηση, καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές αποδοκίμασαν την παρουσία της αστυνομίας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και το ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ σημειώνουν: «Ποιος και γιατί ενοχλείται να συζητάνε οι νέοι ότι η κυβέρνηση τούς φέρνει ένα βάρβαρο μέλλον, ότι καταργούν κάθε δικαίωμα στην απεργία, ότι δεν είναι για το συμφέρον τους η δημιουργία ΝΑΤΟικού λιμανιού στην περιοχή μας, ότι το Λύκειό τους δεν λειτουργεί με "κανονικότητα" όπως λέει ο υπουργός, όταν ειδικά στο 4ο Λύκειο χρόνια τώρα δεν έχουν κτίριο! Το συμβάν αυτό είναι μία ακόμα επιβεβαίωση πως τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι χέρι με την καταστολή και την τρομοκρατία. Διόλου τυχαία, η κυβέρνηση έχει στείλει εντολή για τον έλεγχο των εισόδων των σχολείων κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση. (...) Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν! (...) Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και τις συνελεύσεις των μαθητών, τα 15μελή και 5μελή, να καταδικάσουν το συμβάν αυτό και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ