Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τις προκλήσεις της κυβέρνησης

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Σισμανόγλειου», αντιδρώντας στην άδικη και προκλητική επίθεση που εξαπέλυσαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης και ο διοικητής του νοσοκομείου.

Αφορμή στάθηκε η διαμαρτυρία εργαζομένων του νοσοκομείου για την έλλειψη σεντονιών, με τον διοικητή του νοσοκομείου να αρνείται ότι υπάρχει έλλειψη και να προχωρά στην προσωρινή παύση του προϊσταμένου τμήματος, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να κατηγορεί από το διαδίκτυο τους εργαζόμενους του «Σισμανόγλειου» «ως παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια».

«Από το καλοκαίρι περιμένουμε 2.000 σεντόνια γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Οι εργαζόμενοι δίνουμε καθημερινά τη μάχη σε όλες τις βάρδιες, για το σεντόνι, την μαξιλαροθήκη, το κρεμοσάπουνο, το χαρτί υγείας, τις χειροπετσέτες», λέει στον «Ριζοσπάστη» ο Κώστας Παπαχρήστος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, δίνοντας ένα ακόμη δείγμα για τα αποτελέσματα της πολιτικής των περικοπών και της εμπορευματοποίησης της Υγείας. «Οι αναρτήσεις της κυβέρνησης περί "παρακράτους με χιλιάδες πλοκάμια" επιχειρούν να συγκαλύψουν τα χιλιάδες προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια Υγεία. Η ηγεσία του υπουργείου κατασκευάζει "προβοκάτορες" για να αποπροσανατολίσει το λαό από τα υπαρκτά προβλήματα. Η ανάρτηση του Π. Πολάκη είναι προκλητική και απαράδεκτη. Οι εργαζόμενοι είμαστε θεματοφύλακες της δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλο το λαό, πολύ περισσότερο στα χρόνια της κρίσης δίνουμε μάχες ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στα χνάρια των προκατόχων της», συνεχίζει ο Κ. Παπαχρήστος.

Την ίδια στιγμή, το Σωματείο καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο παραμένουν 5 αίθουσες κλειστές στα χειρουργεία, 6 κρεβάτια κλειστά στη ΜΕΘ, 80 κρεβάτια κλειστά στο νοσοκομείο, έχουν αποχωρήσει 300 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί μόλις 11, κι αυτοί με ημερομηνία λήξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ