Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα

Το πανό που ανάρτησαν οι Σύλλογοι Γυναικών του Πειραιά
Το πανό που ανάρτησαν οι Σύλλογοι Γυναικών του Πειραιά
Με πλούσια μαζική δραστηριότητα, συζητήσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες τίμησαν την 8η Μάρτη οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα.

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες στη Θεσσαλονίκη, από κοινού με τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ, περιόδευσαν όλη την περασμένη βδομάδα στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, σε εργοστάσια και χώρους που δουλεύουν κυρίως γυναίκες. Επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία της πόλης, το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ και τα κατά τόπους παραρτήματα. Επίσης, εξορμήσεις έγιναν στην ΕΥΑΘ, στον ΟΤΕ, σε κέντρα κινητής τηλεφωνίας, σε μεγάλα ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ της πόλης, καθώς επίσης και στο ΑΠΘ και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου μίλησαν στις αίθουσες διδασκαλίας, σε συσκέψεις με εργαζόμενους και φοιτητές. Αντίστοιχες δράσεις ανέπτυξαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη την κεντρική Μακεδονία.

Στην Κοζάνη, έγινε μαχητική συγκέντρωση και πορεία, που διοργάνωσαν η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος της ΟΓΕ), το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΠΑΣΥ. Στις Σέρρες, με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σερρών στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ.

Εκδηλώσεις έγιναν και από τους Συλλόγους της ΟΓΕ στη Θεσσαλία, σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο.

Στην Πάτρα, εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πάτρας, στην οποία μίλησε η πρόεδρός του, εκπρόσωπος της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ και εργαζόμενη μετανάστρια από το χώρο του Εμπορίου - Υπηρεσιών.

Η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ, την Κυριακή το πρωί προχώρησε σε εκδήλωση - συζήτηση. Ανάμεσα στις γυναίκες που πήραν το λόγο βρέθηκαν και εργαζόμενες στην επιχείρηση «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες», που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μια σημαντική απεργιακή μάχη. Μίλησαν για τις συνθήκες εργασίας, τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία τους, αλλά και για τη δύναμη που απέκτησαν παλεύοντας μέσα από το κλαδικό σωματείο.

Στη Δραπετσώνα, οι Γυναικείοι Σύλλογοι του Πειραιά ανάρτησαν πανό, διεκδικώντας στο χώρο τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην περιοχή τους. Γύρω από το αίτημα αυτό, οι Σύλλογοι έχουν μαζέψει χιλιάδες υπογραφές από τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Το Σωματείο Εργαζομένων της «ΠΑΚΟ» και η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ, καλούν σε εκδήλωση - συζήτηση, το Σάββατο 14 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πελασγίας.

Η Ομάδα Γυναικών Θησείου - Πετραλώνων διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση το Σάββατο 14 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (Αγίων Ασωμάτων 31).

Ο Σύλλογος της ΟΓΕ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί εκδήλωση το Σάββατο 14 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο 6ο Δημοτικό σχολείο (Σουλίου και Μπουμπουλίνας).

Την Κυριακή, 15 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο δημοτικό Θέατρο Επανομής ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Θερμαϊκού πραγματοποιεί εκδήλωση. Θα παρουσιαστεί μουσικό αφιέρωμα σε Ελληνες και ξένους συνθέτες και ποιητές και θα παρουσιαστούν ποιήματα από τη Λέσχη Ανάγνωσης του συλλόγου και χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ