Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ζητούν μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος

Κατατέθηκε η σχετική Αναφορά από το ΚΚΕ στη Βουλή

Ψήφισμα με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα για την άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται στο εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία, υιοθέτησαν οι μηλοπαραγωγοί, στη συγκέντρωση που έκαναν την περασμένη Πέμπτη, στην Αγιά Λάρισας. Στο ψήφισμά τους, το οποίο κατέθεσαν με Αναφορά στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, οι μηλοπαραγωγοί ζητούν: Αμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται στο εμπάργκο και για το οποίο δεν ευθύνονται οι αγρότες. Να γίνει αναπλήρωση του εισοδήματος, όπως έγινε και με τα ροδάκινα. Η ελληνική συγκυβέρνηση να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση και να διαχωρίσει τη θέση της στην ΕΕ για το εμπάργκο στη Ρωσία.

Μετά από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), στο συλλαλητήριο πήραν μέρος οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί Αγιάς, ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων Ν. Πέλλας και Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς.

Στο ψήφισμά τους οι αγρότες αναφέρουν: «Η ρωσική αγορά αποτελούσε τον προορισμό του 51% των προϊόντων που εξάγει η χώρα μας, ανάμεσα στα οποία το 80% της συνολικής παραγωγής πράσινου μήλου. Εξαιτίας του εμπάργκο, όχι μόνο χάθηκε η μεγαλύτερη αγορά για τα προϊόντα μας, αλλά υπάρχει και αθρόα εισαγωγή μήλων από άλλες χώρες, με συνέπεια τα ελληνικά μήλα παρά την εγνωσμένη ποιότητά τους να παραμένουν απούλητα. Την ίδια στιγμή, τα έξοδα επιβίωσης των οικογενειών μας "τρέχουν" αυξημένα, δεν έχουμε χρήματα να καλύψουμε τις καλλιεργητικές ανάγκες των χωραφιών μας, καλούμαστε να πληρώσουμε κάθε είδους χαράτσια, υπέρογκες αυξήσεις και τιμές στο ρεύμα, το πετρέλαιο, τα μέσα και τα εφόδια. Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της συγκυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από τον κ. Σγουρίδη, για να υπάρξει άρση του εμπάργκο από την πλευρά της Ρωσίας μόνο για 3 ελληνικά προϊόντα. Αναρωτιόμαστε με ποιο κριτήριο διαχωρίζονται τα προϊόντα και οι Ελληνες αγρότες και τι συμφέροντα εξυπηρετεί η συγκεκριμένη πρόταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ