Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση αγροτών στην Εφορία Τρικάλων

Κινητοποίηση έξω από τα τοπικά γραφεία της Εφορίας, στα Τρίκαλα, οργάνωσε, χτες, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», καταγγέλλοντας τη φορομπηχτική επιδρομή σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για τη φορολόγηση των αγροτών με 13% συντελεστή από το πρώτο ευρώ, για τον ΕΝΦΙΑ στα σπίτια, στις αποθήκες, στα οικόπεδα και τα χωράφια, επισημαίνοντας ότι «η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που προέκυψε από τις εκλογές του Γενάρη, παρά τις όποιες εξαγγελίες για δήθεν στήριξη της αγροτικής παραγωγής, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφάρμοζαν οι προκάτοχοί της, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι βιολιτζήδες μπορεί να άλλαξαν, αλλά ο χαβάς παραμένει ο ίδιος», τονίζει πως «ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος της συνέχισης του αγώνα να αποτρέψουμε οτιδήποτε μας καταστρέφει, να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματά μας, που θα δώσουν ανάσα στην επιβίωσή μας».

Αύριο σε Κοζάνη και Ζίτσα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, οργανώνουν οι αγροτικοί Σύλλογοι Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, που συμμετέχουν στην ΠΑΣΥ. Καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στα Ιωάννινα προχωρά, για τον ίδιο λόγο, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι.

Σε σύσκεψη, με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία, την προστασία της αγροτικής παραγωγής και τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος, καλούν οι αγροτικοί σύλλογοι Μακρακώμης, Στυλίδας - Εχιναίων, Πελασγίας και ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Λοκρίδας, αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στο Τεχνικό Επιμελητήριο Λαμίας.

Σήμερα σε Χανιά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 12.30 το μεσημέρι στην αντιπεριφέρεια Χανίων, αντιδρώντας στη μεταφορά των διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η Ομοσπονδία έχει ακόμα αποφασίσει να διοργανώσει εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ, την Πέμπτη 19 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ