Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαιτεί μέτρα για την προστασία ανέργων και εργαζομένων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 12 Μάρτη στις 16.30

Παράσταση διαμαρτυρίας Διοικητικών Συμβουλίων και ανέργων του κλάδου στο υπουργείο Εργασίας θα κάνει την Πέμπτη 12 Μάρτη, στις 16.30 το απόγευμα, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματα των ανέργων.

Οπως σημειώνουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, με τον οποίο ζητάνε συνάντηση «Η ανεργία στον κλάδο έχει φτάσει τις οικογένειές μας στα όρια της εξαθλίωσης. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο μετά από πέντε χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, αφού το μεροκάματο είναι πλέον δυσεύρετο, ενώ οι λίγοι που εργάζονται αντιμετωπίζονται από την εργοδοσία ως μισοαπασχολούμενοι, με άθλιες μορφές εργασίας, ανασφάλιστοι και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι.

Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματά μας είναι εδώ. Η ανεργία είναι εδώ. Η απλήρωτη, η μαύρη, η ανασφάλιστη εργασία είναι εδώ. Οι τσακισμένες εργασιακές σχέσεις είναι εδώ.

-- Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τα δεδουλευμένα 8 - 10 μηνών είναι γραμμένα στο χιόνι, ενώ η βιωσιμότητα μετά τον Ιούνη είναι αβέβαιη.

-- Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι εργαζόμενοι δουλεύουν ως ενοικιαζόμενοι, με ατομικές συμβάσεις, μειωμένες κατά 40%, σε σχέση με την προηγούμενη επιχειρησιακή, ενώ μετά τον Ιούνη υπάρχει ο φόβος των ομαδικών απολύσεων.

-- Στη Ν/ ΖΩΝΗ, παρά το γεγονός ότι έχουν μπει κάποιες δουλειές, η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ενώ η έλλειψη ΤΣΣΕ έχει ρίξει κατά πολύ το μεροκάματο και έχει φέρει αλλαγές σε μια σειρά θεσμικές κατακτήσεις, με πιο σοβαρή την καταστρατήγηση του ωραρίου.

-- Στη "Χαλυβουργική", η "δαμόκλειος σπάθη" κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εναπομεινάντων εργαζομένων, μετά τις απολύσεις και αφού έχουν γίνει και τεράστιες μειώσεις στο μισθολογικό.

-- Στην "Ελ. Χαλυβουργία" έχουν μείνει 25 - 30 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

-- Στα ΕΑΣ έχουν μείνει από τους 1.500 εργαζόμενους το 2010, μόνο 500 σε σύνολο πέντε εργοστασίων, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν με τεράστιες περικοπές, που έχουν γίνει με το ενιαίο μισθολόγιο. Το μέλλον είναι αβέβαιο και γι' αυτούς.

-- Στον Κλάδο, η εκ περιτροπής εργασία, η απλήρωτη εργασία, η ανασφάλιστη εργασία οργιάζουν.

Η ανεργία, οι απλήρωτοι λογαριασμοί και το κομμένο ρεύμα - νερό, οι απειλές για κατασχέσεις είναι πια κανόνας και όχι εξαίρεση.

Οι περισσότεροι από μας είμαστε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποκλεισμένοι και από αυτό ακόμη το αγαθό των στοιχειωδών υπηρεσιών Υγείας για μας και τις οικογένειές μας.

Απαιτούμε:

Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους.

Καταβολή τώρα σε όλους τους εργαζόμενους της Ν/Βιομηχανίας του εποχικού επιδόματος σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 3041/21-10-2014 απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ.

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.

Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.

Να επανέλθουν οι κλαδικές συμβάσεις στα επίπεδα του 2009. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών Συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ