Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Εγκώμια για την Στ. Τσολακίδου

Οι νικητές του 2ου Διαγωνισμού Σκακιστικού Σκίτσου

Στα κορυφαία κορίτσια της FIDE συγκαταλέγεται η Ελληνίδα σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου σύμφωνα με τη γνωστή σκακιστική ιστοσελίδα της Chess-base (http://en.chessbase.com) σε άρθρο της με τίτλο «ΕΛΟ Δεκεμβρίου 2014, μερικά ακόμα ιστορικά σημεία», όπου παρουσιάζει την καταπληκτική άνοδο της σκακίστριας του ΣΟ Καβάλας και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας <14 2013 και 2ης Παγκόσμιας 2014, με το ΕΛΟ της να υπερβαίνει τους 300 βαθμούς! Συγκεκριμένα αναφέρει η Chessbase: «Η άνοδος της 14χρονης Σταυρούλας Τσολακίδου τον τελευταίο χρόνο είναι εντελώς εκπληκτική. Δεν είναι μόνο το γεγονός των 300 β. ΕΛΟ σε ένα χρόνο, αλλά ότι κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο το 2013 και το 2014 όταν επέλεξε να αγωνιστεί στη δυσκολότερη κατηγορία μέχρι 16 χρόνων. Με τέτοιο μαχητικό πνεύμα στα 18 χρόνια της θα έχει αποκτήσει τον τίτλο της WGM».

  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς Ναζί το 1843, ο Σκ. Επ. Ομ. Καλαβρύτων - Επαρχίας διοργάνωσε τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου και παράλληλες εκδηλώσεις. Ελαβαν μέρος 21 σχολεία και των 3 βαθμίδων εκπαίδευσης, 26 επαγγελματίες και καλλιτέχνες και διαγωνίστηκαν συνολικά 145 δημιουργίες. Η 5μελής επιτροπή κρίσης έκρινε το επίπεδο των έργων ως εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Μερικές κατηγορίες νικητών: Δημοτικά: 1ος Ουργκέν Σέχι, 2η Αννα Ξηραδάκη (Χανιά), 3ος Αχιλλέας Τσίμος (Βόλος). Διακρίσεις πήραν οι Χλιάπας, Αρβανίτης, Τσεντούρος, Χανός και Παπάζογλου. Γυμνάσια: 1ος Μιχαήλ - Εφραίμ Καραφυλάκης, 2η Ανδιάννα - Μαρία Χριστοπούλου, 3η Αγγελα - Μαρία Πανούσου. Λύκεια: 1η Μαρία Κωστούλα (Μαγνησία), 2η Μαρίνα Παπαγεωργίου (Σάμος), 3η-4η Αννα - Δανάη Σολωμού (Πάτρα), Δήμητρα Καζή (Θεσ/νίκη). Φοιτητές: 1η Βασιλική Καποτά (ΙΕΚ Ηλιούπολης), 2η Μαρία Μπεκιάρη (ΑΠ Θεσ/κης), 3η Ξανθή Λαμπροπούλου (ΤΕΙ Αθήνας) και πολλές άλλες κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ