Κυριακή 23 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ατενίζοντας τον 21ο αιώνα

Η κατά παραγγελία του πλανητάρχη, δραστήρια συμμετοχή στη συνδιάσκεψη του Ελσίνκι, του πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ, στρατιωτικού φονιά του γιουγκοσλαβικού λαού, σημαίνει ότι το ΑμερικανοΝΑΤΟικό στρατιωτικό «δίκοχο», κερδίζει έδαφος σε βάρος της ΝΑΤΟευρωπαϊκής πολιτικής της «ρεμπούμπλικας». Οταν, μάλιστα, έχουμε το δεδομένο στις μέχρι σήμερα ΝΑΤΟευρωπαϊκές οικονομικές συνθήκες, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι. Και όσο περισσότερο αυταρχικότερος, ισχυροποιημένος ο ΝΑΤΟικός στρατιωτικός κρατικός μηχανισμός, θα εδραιώνεται στην κάθε χώρα. Είναι φυσικό, άλλο τόσο θα περισφίγγεται και ο οικονομικός κλοιός των εργαζομένων και όλων των εκμεταλλευομένων στρωμάτων των λαών, χωρίς ποτέ ελπίδα προοπτικής.

Να γιατί η ΝΑΤΟική δραστηριότητα στην κάθε χώρα, πρέπει να αποκρούεται στη γέννησή της δυναμικά και χωρίς ανάπαυλα. Προϋπόθεση γι' αυτό αποτελεί η ενότητα του λαού, σε βάση ταξική. Ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει αποφασιστικά να συσπειρωθούν γύρω από τα εργατικά κινήματα και τα πολιτικά κόμματά τους τα ΚΚ, οργανωμένα και συντονισμένα, διεθνιστικά, σ' ένα αντιιμπεριαλιστικό αντιΝΑΤΟικό μέτωπο πάλης. Να ξεδιπλώσουν τις ακατανίκητες δυνάμεις, που κρύβουν μέσα τους, ώστε, στην πορεία, με αγωνιστικές διεκδικήσεις, να βελτιώνουν τη ζωή τους, με τελικό στόχο το σοσιαλισμό. Τότε μόνο θα μπορέσει ο λαός της κάθε χώρας, επιτέλους, να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Η αξιοποίηση της πλούσιας πείρας, που αφήνει πίσω του ο 20ός αιώνας που φεύγει, στον 21ο που έρχεται, θα βοηθήσει αποτελεσματικά, ώστε η ειρήνη να θάψει, επιτέλους, τον πόλεμο, η δημοκρατία το φασισμό και ο σοσιαλισμός τον καπιταλισμό.

Οσο γρηγορότερα πραγματοποιηθούν αυτά, τόσο το καλύτερο, μάλιστα όχι μόνο για τα λαϊκά κινήματα, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, με εξαίρεση, βέβαια, τους ελάχιστους φονιάδες των λαών, που με το δίκιο τους, πολύ θα λυπηθούν, γιατί στις νέες αυτές συνθήκες, δε θα μπορούν να τρέφονται με ό,τι μέχρι σήμερα είχαν συνηθίσει, με το ανθρώπινο αίμα!


ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ
Θέρισσος Ηρακλείου Κρήτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ