Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Αθλιες συνθήκες για τις καθαρίστριες

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αρθούν οι απολύσεις τριών συναδέλφων τους και για να πληρωθούν τα απλήρωτα δεδουλευμένα τους από την εργολαβική εταιρεία «Ανοδική ΕΠΕ»., βρίσκονται οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου.

Οπως ανέφεραν οι απολυμένες, στη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησία, οι συνθήκες εργασίας των καθαριστριών στο Νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Αν και οι περισσότερες εργάζονται συνεχόμενα στο Νοσοκομείο Βόλου πάνω από 10 χρόνια, υπογραφούν επαναλαμβανόμενες δίμηνες, τετράμηνες κτλ. συμβάσεις μερικής απασχόλησης, κυρίως 4 ωρών, και στην πραγματικότητα εργάζονται μέχρι και 6 και 8 ώρες τη μέρα, με σπαστά ωράρια και βάρδιες. Πληρώνονται ξεχωριστά για τα τετράωρα που θεωρούνται νόμιμα και χωριστά και «μαύρα» για τον υπόλοιπο χρόνο που δουλεύουν. Επίσης, ενώ υπογραφούν ότι πληρώνονται τα δεδουλευμένα βάση τη σύμβαση, τελικά στο χέρι παίρνουν λιγότερα.

Η εταιρεία «Ανοδική ΕΠΕ» χρησιμοποιούσε όλα τα «σύγχρονα» εργοδοτικά μέτρα (την εντατικοποίηση, τους εκφοβισμούς για άμεση απόλυση) για να μπορέσει να κρατήσει τις καθαρίστριες σε άθλιες εργασιακές σχέσεις, φοβισμένες και υπάκουες στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και να βγάλει όσο περισσότερο κέρδος από την άγρια εκμετάλλευση.

Οι καθαρίστριες, έχοντας μαζί τους το Σωματείο, με τον αγώνα τους, απαιτούν να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, να παρθούν πίσω οι καταχρηστικές απολύσεις, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Απαιτούν, επίσης, την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και να σταματήσουν οι απαράδεκτες εργολαβικές σχέσεις εργασίας στο μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο του Νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ