Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΟΡΙΑ
Λήξεις προθεσμιών

Σήμερα λήγουν οι προθεσμίες για τα χαράτσια που αφορούν στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2015, καθώς και για την πληρωμή της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα:

-- Σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκέμβρη, εκπνέει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας επιβάλλεται πρόστιμο, ισόποσο με το τέλος που ισχύει σε κάθε κατηγορία οχήματος, δηλαδή οι κάτοχοι των οχημάτων θα κληθούν από την Εφορία να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό. Η ίδια προθεσμία (31/12) ισχύει για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας στις Εφορίες. Να σημειωθεί ότι για το 2015 δε θα ισχύσει η ρύθμιση της πληρωμής ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας που ίσχυσε για το 2014, καθώς η σχετική τροπολογία δεν κατατέθηκε στη Βουλή και αυτό παρά το μπαράζ των νομοθετικών παρεμβάσεων της περασμένης βδομάδας. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι κάτοχοι οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, αν θελήσουν κάποια στιγμή στη διάρκεια του επόμενου έτους να τις πάρουν πίσω, θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο των προβλεπόμενων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

-- Σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκέμβρη, λήγει και η προθεσμία για την 4η δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ και η όποια καθυστέρηση συνεπάγεται την επιβολή τόκων και προσαυξήσεων.

Στο μεταξύ, χτες έληξε η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή τυχόν διορθωτικών δηλώσεων στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας (Ε9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ