Σάββατο 10 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το ΚΚΕ είναι το μόνο σταθερό στήριγμα για τους εργαζόμενους

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα, περιόδευσε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, μετέφερε την περασμένη Πέμπτη στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Ο Σ. Βαρδαλής, περιόδευσε στα τμήματα και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, τόσο σε σχέση με την επίθεση που ξεκίνησε στα δικαιώματά τους, με τις πλάτες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου τους, όσο και σε σχέση με τις μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια που μπήκαν σε εφαρμογή από τον Οκτώβρη, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΟΑΣΘ και να διατηρηθεί η κερδοφορία των μετόχων του.

Θυμίζουμε ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στον ΟΑΣΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) επέβαλαν, μέσα από μια διάτρητη και διαβλητή διαδικασία Γενικής Συνέλευσης, την έγκριση συλλογικής σύμβασης στα πρότυπα του ενιαίου μισθολογίου, που ουσιαστικά περιλαμβάνει κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης για τους νεοεισερχόμενους, μειώσεις μισθών και επιδομάτων για τους παλιούς, μείωση 5 ρεπό.

Ο Σ. Βαρδαλής συνέδεσε τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ με τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία. Προειδοποίησε πως η διοίκηση του ΟΑΣΘ, στην προσπάθεια να διατηρήσει τα κέρδη των μεγαλομετόχων, θα εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οπως είπε, μπορεί σε σχέση με άλλους εργαζόμενους άλλων κλάδων οι περικοπές που έχουν υποστεί να είναι μικρότερες, όμως, αν δεν οργανωθούν σε ταξική κατεύθυνση, αν δεν αλλάξουν τους συσχετισμούς, θα έρθει και εδώ η φωτιά.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από δυνάμεις που κινούνται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που έφερε το λαό εδώ που είναι σήμερα, από τις δυνάμεις που προσκυνούν την ΕΕ, η οποία εγγυάται την πάση θυσία υλοποίηση της στρατηγικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματά τους.

Τους κάλεσε να παλέψουν ενάντια σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία. Να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ ήταν και παραμένει δίπλα τους, αποτελεί τη μόνη σταθερή δύναμη που μπορούν να στηριχθούν, δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανάταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και θα είναι δίπλα τους και μετά τις 25 Γενάρη, γι' αυτό και τους κάλεσε να το ενισχύσουν αποφασιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ