Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ
Ρεαλισμός για το λαό είναι ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του

Με τους εργαζόμενους της «Βιοκλινικής» συζήτησε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης

Από την περιοδεία της Ελ. Γερασιμίδου στη «Βιοκλινική»
Από την περιοδεία της Ελ. Γερασιμίδου στη «Βιοκλινική»
Στο πλαίσιο της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών, η Ελένη Γερασιμίδου, υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στη Β' Θεσσαλονίκης, περιόδευσε στη «Βιοκλινική» (πρώην «Γαληνός») του ομίλου «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ». Συζήτησε με τους εργαζόμενους στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την επίθεση που δέχονται γενικότερα από την εργοδοσία του κλάδου, το ρόλο της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία (ΟΣΝΙΕ) αλλά και τη δυνατότητα που έχουν, μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ, τη συμμετοχή στον οργανωμένο αγώνα, να εμποδίσουν τα χειρότερα που έρχονται και να ανοίξουν το δρόμο για φιλολαϊκές αλλαγές.

Την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας χρόνο με το χρόνο επεκτείνεται και αποσπά τεράστια κέρδη από τα λαϊκά στρώματα που αναγκάζονται να καταφύγουν σε αυτόν, οι επιχειρηματίες της Υγείας απαιτούν ολοένα και περισσότερες θυσίες από τους εργαζόμενους του κλάδου, έχοντας για «βοηθό» την πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ, η οποία υπογράφει συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών πάνω από 15% και σειρά χτυπημάτων στα εργασιακά δικαιώματα.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, σε μια σειρά ιδιωτικές κλινικές, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες, καλούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις για παραπέρα μειώσεις μισθών, ενώ στις μικρότερου μεγέθους κλινικές επεκτείνεται η εφαρμογή της κατάπτυστης εθνικής σύμβασης.

Η Ε. Γερασιμίδου, μιλώντας στους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε ότι όσο το εργατικό κίνημα υποκλίνεται στους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η σημερινή κατάσταση δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Οτι η επιλογή κάθε φορά του δήθεν μικρότερου κακού είναι ρεαλιστική μόνο για τις ανάγκες και τα σχέδια της άρχουσας τάξης.

Ρεαλιστικός δρόμος για τους εργαζόμενους, το λαό, είναι ο δρόμος του αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών τους, με αφετηρία την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών της περιόδου της κρίσης.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους, στις 25 Γενάρη, να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ για να ανοίξουν το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού: Τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ