Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Διδώ Γιόβα

Καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η απόφαση για την ψήφο μας είναι μονόδρομος. Ζούμε μέσα σε μια ζοφερή διεθνή πραγματικότητα φανατισμού και μισαλλοδοξίας, έτσι όπως τη διαμόρφωσαν και την αναπαράγουν οι κρατούντες. Θέλουν να στρέψουν τα πλήθη των ανθρώπων σε άλλες έντονα συναισθηματικές καταστάσεις, για να τους κάνουν να ξεχάσουν την πολιτισμική και ουσιαστική ένδειά τους. Στη χώρα μας και αυτήν τη φορά, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν καρικατούρα της προηγούμενης. Ενας ιδιόρρυθμος δικομματισμός ανέτειλε, εννοείται με κοινή στρατηγική των δύο, αλλά υπερτονιζόμενες μικροδιαφορές στη διαχείριση της φτώχειας.

Μέσα σ' ένα περιβάλλον ενημέρωσης με βομβαρδισμό πρώτων ειδήσεων την εγχώρια τρομοκρατία και το διεθνή φανατισμό βαδίζει ο ψηφοφόρος προς την κάλπη, αναζητώντας την άμεση μικροανακούφιση, την τάξη και την ασφάλεια.

Με την ψήφο μας, λοιπόν, θα επιδιώξουμε να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία, για μια δυνατή αντιπολίτευση που θα παλεύει για την ανατροπή και δε θα συμβιβάζεται με τα ψίχουλα. Μια αντιπολίτευση που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, αξιοποιώντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, με γνώμονα την επιστήμη και τεχνολογία. Ας μην υποκύψουμε σε άλλα «εικονικά» διλήμματα, ψευτοσυναισθηματισμούς και συγκάλυψη των πραγματικών προβλημάτων. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ