Παρασκευή 23 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι της «Forthnet»

Σε ετοιμότητα καλεί το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» τους εργαζόμενους της επιχείρησης, μπροστά σε ενδεχόμενη εξαγορά της επιχείρησης και τις μαζικές απολύσεις που θα την ακολουθήσουν. Μετά τη διαρροή εγγράφου, όπου σε μια πιθανή συγχώνευση εμφανίζονται να «περισσεύουν» 245 εργαζόμενοι από διάφορα τμήματα της «Forthnet» σε όλη την Ελλάδα, το Σωματείο πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Αποφασίστηκε να καλέσει το Σωματείο, μαζί με το κλαδικό, τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στη «Wind» και τη «Vodafone» σε κοινή σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

«Η πιθανή εξαγορά της Forthnet, με όποιο τρόπο και αν γίνει, πρέπει να μας βρει έτοιμους», επισημαίνει το Σωματείο και συνεχίζει: «Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές είναι αντικειμενική ανάγκη για τους εργοδότες προκειμένου να θωρακίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους (...) Οι ιδιοκτήτες της "Forthnet" έχουν δρομολογήσει να μοσχοπουλήσουν την επιχείρηση μέσα από την ανακύκλωση προσωπικού, τις συνεργασίες με δουλεμπορικές και τις αναθέσεις ολόκληρων τμημάτων σε τρίτους. Η εργοδοσία έκανε ποδαρικό στο 2015 με απολύσεις».

Το Σωματείο τονίζει τη σημασία που έχει η ενότητα όλων των εργαζομένων του κλάδου: «Οι εργαζόμενοι της "Forthnet", της "Wind", της "Vodafone" και όλου του κλάδου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας να παλέψουμε για το δικό μας μέλλον (...) Να αγωνιστούμε για Επιχειρησιακές Συμβάσεις, για Κλαδική Σύμβαση, έχοντας στο πλευρό μας το κλαδικό συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ