Τρίτη 3 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Απομάκρυνση στελέχους για τα μάτια της «εποικοδομητικής αντιπολίτευσης»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού, Λυκ. Λιαρόπουλος, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν σχόλιά του σε ιστοσελίδα «κοινωνικής δικτύωσης» σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εν λόγω συνάντηση, ο Λ. Λιαρόπουλος έγραψε στο διαδίκτυο: «Γερούν... γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά! Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον ντζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες. Και όμως!»... Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Λιαρόπουλος σχολίασε: «Ο Βαρουφάκης ως γνήσιος Ελλην νόμιζε ότι με bullshit και χαμογελάκια θα κέρδιζε την πατρίδα. Συνέβη αυτό που πάντα συμβαίνει όταν κάνεις τον έξυπνο σε λαούς που έχουν περάσει από το Διαφωτισμό με όπλο σου τη φουστανέλα. Ευτυχώς ο Ολλανδός δε μάσησε. Η συνέχεια στο Eurogroup»!

Τα σχόλια προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου, μάλλον και εντός του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος επαίρεται για το ...νέο που φέρνει στο αστικό πολιτικό σύστημα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Λ. Λιαρόπουλος να κατεβάσει τις αναρτήσεις και να ανακοινώσει μέσω διαδικτύου την παραίτησή του: «Προσφέρθηκα να... απαλλάξω το ΠΟΤΑΜΙ από την παρουσία μου, η οποία προφανώς, έγινε... τοξική. Η παραίτησή μου από τη θέση του Πολιτικού Υπευθύνου για Θέματα Υγείας υπεβλήθη. Υποθέτω ότι αυτό μου επιτρέπει να αναλάβω ελεύθερα το ρόλο της Κασσάνδρας, την οποία όλοι... εμίσησαν, αλλά ξέχασαν να της αναγνωρίσουν την ακρίβεια της πρόβλεψης». Μιλά, τέλος, «για έναν αγώνα καλό, σε τόπο άγονο και λάθος χρόνο».

Το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση με εμφανές το άγχος να διατηρήσει τις «γέφυρες» με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το Ποτάμι έκανε δεκτή την παραίτηση του Λυκούργου Λιαρόπουλου από τη θέση του υπεύθυνου Υγείας. Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος παραιτήθηκε αποδεχόμενος την ευθύνη του για άστοχες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αναρτήσεις οι οποίες απέχουν από τον πολιτικό πολιτισμό του Κινήματος. Η οξύτητα αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, είναι αχρείαστη. Αλλωστε, όπως φαίνεται και από τις επίσημες ανακοινώσεις του, το Ποτάμι, θέλοντας να συμβάλει στην επίλυση των πολλών προβλημάτων της χώρας, έχει υιοθετήσει τον ρόλο της υπεύθυνης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, με άλλη ανακοίνωση το Ποτάμι χαιρέτισε το γεγονός ότι «ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο Bloomberg, θέλοντας να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, προχώρησε σε τρεις παραδοχές, τις οποίες το Ποτάμι από καιρό έχει κάνει: Αναζητάμε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν αμφισβητούμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ. Δεν θα δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ