Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ετοιμότητα να συμβάλει στη διαφύλαξη του ευρωμονόδρομου

Ανησυχία εκφράζεται στη ΝΔ για το αν τα παζάρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους πιστωτές για ένα πιο επεκτατικό μείγμα δημοσιονομικής προσαρμογής, θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, ή θα οδηγήσουν τη χώρα στα «βράχια», όπως λένε χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η αγωνία τους συνίσταται, βέβαια, στο να διασφαλιστεί η στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης για παραμονή της χώρας εντός ΕΕ και ευρώ, και όχι στο να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτήν τη βάση, πολλά στελέχη της ΝΔ επιμένουν ότι η κατάσταση στα παζάρια είναι οριακή και πως αρκεί ένα μικρό λάθος ή η εμμονή της κυβέρνησης σε κάποιες προεκλογικές της θέσεις για να έρθει σε οριστική ρήξη με τους «εταίρους».

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, και υπακούοντας στα κελεύσματα των ντόπιων μονοπωλίων να επιδειχθεί η μεγαλύτερη δυνατή «συναίνεση» των αστικών πολιτικών δυνάμεων στα ζητούμενα του κεφαλαίου, τα κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι θα στηρίξουν τη συγκυβέρνηση, αρκεί να μη διαταραχθεί η πορεία της χώρας στον ευρωμονόδρομο.

Διαβεβαιώσεις...

Εξ ου και ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ακόμα πιο καθαρή στροφή στο «ρεαλισμό», να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του περί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, πρωτογενών πλεονασμάτων και σαρωτικών μεταρρυθμίσεων (ό,τι προώθησε με προσήλωση και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης και να διευκολυνθεί η ευρύτερη δυνατή πολιτική «συνεννόηση» και η αντίστοιχη ενσωμάτωση ευρύτερων στρωμάτων του λαού στους στόχους του κεφαλαίου.

Αν η συγκυβέρνηση ασκήσει αυτή την «υπεύθυνη» πολιτική, τότε η ΝΔ, παίζοντας αντίστοιχα το ρόλο της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», «δε θα μηδενίζει τις κυβερνητικές επιτυχίες, δε θα καταψηφίζει τα πάντα, θα δείξει στην κυβέρνηση περισσότερη στήριξη από όσο θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ», διαβεβαίωνε χαρακτηριστικά προχτές βράδυ στη Βουλή τον Αλ. Τσίπρα, ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς.

Με αυτό το σκεπτικό, εξάλλου, ο Αντ. Σαμαράς προσέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, (στην οποία μετέχουν π.χ. η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι κ.ά.) και η οποία διεξάγεται παράλληλα με την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προκειμένου - υποτίθεται - να βάλει πλάτη, ώστε να γίνουν δεκτές οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ