Κυριακή 23 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια στις εκλογές

Θα περίμενε κανείς μ' όλες αυτές τις φιέστες που κάνανε με το «έμπα» του νέου αιώνα ότι κάτι το πολύ σημαντικό θα γινόταν. Θα έτρωγε ο κοσμάκης με «χρυσά κουτάλια», όπως κατά καιρούς διακηρύττουν οι κυβερνώντες μας.

Ομως ο κύριος Σημίτης, ο πρωθυπουργός μας, εκτός από τις ευχές για υγεία και ευτυχία, που δεν κοστίζουν εξάλλου και τίποτε, είπε ότι με τον καινούριο χρόνο «θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του προγράμματός του». Δηλαδή το ξεπούλημα του Δημόσιου Τομέα και όποιος θέλει Παιδεία, Υγεία, Σύνταξη κλπ., ας τα φτιάξει μόνος του.

Βιάζεται ο κ. Σημίτης να μας μπάσει στην ΟΝΕ. Ετσι θα έχει «άλλοθι» για τα μέτρα που θα παίρνονται σε βάρος μας, δικαιολογώντας τα, ότι τα παίρνει η ΟΝΕ και όχι αυτός και γι' αυτό δε θα πρέπει να φωνάζουμε.

Ετσι, εφαρμόζοντας τη Συνθήκη Σένγκεν, ετοιμάζουνε και τις μισθοφορικές ένοπλες δυνάμεις ταχείας επέμβασης, αλλά εμείς δεν «εννοούμε» να τους κάνουμε τη χάρη.

Ολα αυτά τα έχει υποσχεθεί, με κάθε επισημότητα, να τα κάνει πράξη με το Νέο Χρόνο. Αυτά λοιπόν μας περιμένουν με τη νέα χιλιετία, αιώνα και χρόνο, που με τόση χαρά και «στρακαστρούκες» υποδεχτήκαμε.

Ομως ο λαός μας έχει μια παροιμία που λέει: «Αλλα σκεφτόταν ο γάιδαρος άλλα τ' αφεντικό του» και βγήκε από την ιστορία ενός γαϊδάρου που τον φόρτωνε πολύ τ' αφεντικό του, οπότε και το ζώο σκέφτηκε για να τον εκδικηθεί να του φάει το ψωμί, όταν θα τον δέσει στην ελιά, μαζί με το ταγάρι του. Ομως το αφεντικό έδεσε το ζωντανό, μακριά από την ελιά που είχε κρεμάσει το ταγάρι με το ψωμί και έτσι τα σχέδια του καημένου του γαϊδάρου ματαιώθηκαν.

Εμείς οι σκληρά εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και όλοι γενικώς οι άνθρωποι του μόχθου, για να γλιτώσουμε από το «δέσιμο» που θέλει να μας κάνει ο Σημίτης, πρέπει ν' αντιδράσουμε δυναμικά. Οι εκλογές σε λίγο φθάνουν και οι δρόμοι της πάλης και του αγώνα είναι δικοί μας. Ολοι μαζί ενωμένοι και με οδηγό μας το κόμμα του λαού, το ΚΚΕ, να χαλάσουμε τα σχέδια του κ. Σημίτη και των συνοδοιπόρων του.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑντιστασιακόςΝέα Ιωνία Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ