Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΑΝΤ
Επίθεση Νιγηριανών τζιχαντιστών σε μεθοριακό χωριό

ΝΤΖΑΜΕΝΑ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Νέα επίθεση και σφαγές αμάχων εξαπέλυσε αργά το βράδυ της Πέμπτης - ξημερώματα Παρασκευής ομάδα 30 Νιγηριανών τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ» στο μεθοριακό χωριό του Τσαντ, Νγκουμπούα, σφάζοντας τουλάχιστον 10 αμάχους και βάζοντας φωτιά στα δύο τρίτα των σπιτιών του χωριού.

Οι τζιχαντιστές εισήλθαν στο χωριό από τη λίμνη Τσαντ, την οποία διέσχισαν επιβαίνοντας σε τέσσερα ταχύπλοα. Μετά την επίθεση συγκρούστηκαν με δυνάμεις του στρατού του Τσαντ και τα σκάφη τους καταστράφηκαν από πυρά στρατιωτικού ελικοπτέρου. Δύο από τους τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν, ενώ από την πλευρά του στρατού του Τσαντ σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις.

Είναι η πρώτη φορά που Νιγηριανοί τζιχαντιστές εξαπολύουν επίθεση σε χωριό του Τσαντ, καθώς έως τώρα είχαν κάνει ανάλογες επιθέσεις και σφαγές αμάχων ως επί το πλείστον σε πόλεις και χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας, του Καμερούν και του Νίγηρα.

Ο στρατός του Τσαντ θεωρείται ένας από τους καλύτερα εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους στρατούς της δυτικής - κεντρικής Αφρικής και συνεργάζεται από τις αρχές του 2015 με την περιφερειακή στρατιωτική ιμπεριαλιστική αποστολή που έχουν συγκροτήσει η Νιγηρία, το Καμερούν, ο Νίγηρας και το Μπενίν. Οι χώρες αυτές θα συμμετάσχουν τις επόμενες βδομάδες και σε άλλη μεγαλύτερη αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης περίπου 8.700 στρατιωτών με πρόσχημα την πάταξη των τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ