Κυριακή 15 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κινητοποίηση γονιών στο Δημοτικό Βρεφοκομείο

Σε δυναμική κινητοποίηση στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (ΔΒΑ) προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, γονείς και κηδεμόνες βρεφών και νηπίων από τους 77 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, ενάντια στα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων αλλά και της δημοτικής αρχής. Η ανταπόκριση στο σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων βρεφών και νηπίων του Δήμου Αθήνας ήταν μεγάλη, καθώς, όπως τόνιζαν οι γονείς, «ο κόμπος πια έφτασε στο χτένι». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, πολυμελής αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και εκπροσώπους γονέων, συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΔΒΑ και την πρόεδρό του Καλλιόπη Γιαννοπούλου, προκειμένου να εκθέσει τα προβλήματα και να διεκδικήσει λύσεις.

Το βασικότερο πρόβλημα αφορά την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού που παρέχεται στα παιδιά. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς από τη διατροφή των παιδιών απουσιάζουν εδώ και καιρό το κρέας, το ψάρι, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά και η σαλάτα. Το πρόβλημα έχει τη ρίζα του εν μέρει στη γενικότερη πολιτική των περικοπών, κυρίως όμως οφείλεται σε μία από τις περιβόητες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραφαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η οποία προέβλεπε ότι οι προμήθειες των τροφίμων θα έπρεπε να γίνονται μέσω διεθνούς διαγωνισμού!

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και οι γονείς ζήτησαν από την πρόεδρο του ΔΒΑ να συναντηθεί άμεσα με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Ν. Βούτση, και να του θέσει το θέμα της κατάργησης της απαράδεκτης αυτής Πράξης. Επίσης, ο Σύλλογος κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα στη διοίκηση του ΔΒΑ με τις διεκδικήσεις του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λουκέτο» σε παιδικούς σταθμούς και μείωση των θέσεων (2018-05-12 00:00:00.0)
Ενέκρινε τον νέο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών (2018-04-04 00:00:00.0)
Ουρές έξω από το Δημοτικό Βρεφοκομείο για μια αίτηση (2013-06-12 00:00:00.0)
Γιορτή για τα παιδιά (2013-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ