Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΠΑ
... Και αναδρομικός σφαγιασμός των συντάξεων

Επιμένουν στο σφαγιασμό των αναπηρικών συντάξεων, και μάλιστα με αναδρομικές παρακρατήσεις, τα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), όπως προκύπτει απ' τις χτεσινές απαντήσεις που δόθηκαν σε αντιπροσωπεία αναπήρων απ' την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ.

Τη χτεσινή διαμαρτυρία στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ οργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ. Αιτία ήταν η παραπομπή για δεύτερη φορά στα ΚΕΠΑ ανάπηρης με σοβαρό χρόνιο νόσημα και άλλα συνοδά νοσήματα.

Η ανάπηρη πήρε σύνταξη 400 ευρώ με ποσοστό αναπηρίας 80%. Ωστόσο, όμως, το ΙΚΑ έθεσε ερώτημα στο ΚΕΠΑ για το ποσοστό αναπηρίας που δίνεται λόγω επιδείνωσης της ασθένειας. Και επειδή το ποσοστό απ' την επιδείνωση είναι κάτω από 40%, η σύνταξη μειώθηκε σε 330 ευρώ ή κατά 17,5%. Μάλιστα, το ΙΚΑ ζητά και αναδρομική επιστροφή 5% για τις συντάξεις πριν από τη μείωσή τους σε 330 ευρώ.

Χτες, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με την υπεύθυνη των ΚΕΠΑ από πλευράς ΙΚΑ. Απαίτησαν να μη γίνει καμιά περικοπή στη σύνταξη της ανάπηρης και να σταματήσουν οι επιστροφές κατά 5%.

Η υπεύθυνη των ΚΕΠΑ απάντησε να υποβάλουν ενστάσεις τόσο για τη μείωση της σύνταξης, όσο και για τις αναδρομικές επιστροφές. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν αυτή τη στάση και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ