Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Υπόθεση ... «αιωνίων» η κούρσα τίτλου

Σε υπόθεση των δύο «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονται μεταξύ τους την ερχόμενη Κυριακή έχοντας μέχρι στιγμής διαφορά 6 β., εξελίσσεται πλέον η κούρσα του φετινού πρωταθλήματος μετά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής. Αντίθετα, για τον ΠΑΟΚ η νέα ήττα από τον Ατρόμητο κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα ακόμα και για το στόχο της 2ης θέσης.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενώντας τον Εργοτέλη επικράτησε με 3-0, με τις αλλαγές του Περέιρα, Ντουρμάζ και Φορτούνη, να ξεκλειδώνουν τη νίκη αφού κατάφεραν χάρη στα τέρματα που πέτυχαν (στο 71' ο πρώτος, στο 73' και στο 90'+ ο δεύτερος) να νικήσουν τον τερματοφύλακα των Κρητικών Σαράνοφ που βρέθηκε σε σπουδαία μέρα κρατώντας ανέπαφη την εστία του για 70 λεπτά.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι εξαιτίας της συμπεριφοράς των οπαδών των γηπεδούχων (ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων, τραυματισμός του γενικού αρχηγού του ΠΑΟ, Γρ. Παπαβασιλείου) αλλά και ιδιαίτερα συναρπαστικό από αγωνιστικής πλευράς, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο νικώντας τον ΟΦΗ με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς (Καρέλης 2') αλλά οι αξιόμαχοι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση πριν από την ανάπαυλα (Μονιάκης 26' Μερεμπασβίλι 44'), ωστόσο στο β' μέρος οι «πράσινοι» άλλαξαν και πάλι τα δεδομένα με τέρματα των Πράνιτς (49') και ξανά του Καρέλη (75').

Μια ακόμη ήττα, που του δυσκολεύει και άλλο τη ζωή (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά) υπέστη ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, που με νέο προπονητή τον Νίκο Νιόπλια παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο επικρατώντας με 4-0 (Δημούτσος 39', Ούμπιντεζ 51', Κατσουράνης 72', Ναπολεόνι 77'). Για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε ο Αθανασιάδης (42').

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός με σπουδαία εμφάνιση επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 (Βιγιαφάντε 25', Αλβεζ 64'), τον έπιασε στην 4η θέση και απέκτησε προβάδισμα για την καλύτερη θέση στην πρώτη πεντάδα (και φυσικά το αντίστοιχο βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ).

Για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού ξεχωρίζει η πολύτιμη νίκη του Πανιωνίου επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα με 3-1 ενώ η ήττα του Λεβαδειακού από τη Βέροια (2-0) αυξάνει τους μπελάδες για τους Βοιωτούς. Ενα ακόμη βήμα παραμονής έκανε η Κέρκυρα νικώντας 2-0 την Καλλονή. Στο 0-0 έμειναν Ξάνθη και Πλατανιάς. Ο Πανθρακικός πήρε τους 3 β. άνευ αγώνα κόντρα στη Νίκη Βόλου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 58, Παναθηναϊκός 52, ΠΑΟΚ 47, Παναιτωλικός 41, Αστέρας Τρίπολης 41, ΠΑΣ Γιάννενα 37, Βέροια 34, Ατρόμητος 34, Ξάνθη 34, Κέρκυρα 36, Καλλονή 28, Πανθρακικός 27, Πλατανιάς 26, Πανιώνιος 24, Λεβαδειακός 22, Εργοτέλης 21, ΟΦΗ 13, Νίκη Βόλου 7.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ