Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»
Να μην κλείσει το 6ο Λύκειο

Τον κίνδυνο που διατρέχει το 6ο Λύκειο Κορυδαλλού να κλείσει, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού», παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας, ότι δεν υπάρχει πρόθεση κατάργησης ή συγχώνευσης του σχολείου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εμπαίζει με επιστολή του τους φορείς που έχουν κινητοποιηθεί για τη διατήρηση του 6ου Λυκείου, αναφέροντας ότι μπορούν (δυνητικά) να εγγραφούν στην 1η Λυκείου μαθητές από περιοχή που χωροταξικά είναι διαμετρικά αντίθετη από την περιοχή που καλύπτει το 6ο Λύκειο (ενώ υπάρχουν γυμνάσια στην ίδια περιοχή, που θα μπορούσαν να οριστούν σαν γυμνάσια στήριξης). Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας, σε απάντησή του σε αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και Γ. Χουρμουζιάδη, αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόθεση κατάργησης ή συγχώνευσης του σχολείου.

Η «Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού» καταγγέλλει το υπουργείο, το οποίο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση, αντιμετωπίζει τα ζητήματα της Παιδείας με λογιστικά κριτήρια, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις και καλύπτει πλήρως την τακτική του προϊσταμένου, που στην ουσία, μη επιτρέποντας για δεύτερη σχολική χρονιά την εγγραφή μαθητών στην 1η τάξη, οδηγεί το 6ο Λύκειο στο κλείσιμο.

Καταγγέλλει, επίσης, στο λαό του Κορυδαλλού τον δήμαρχο και την πλειοψηφία του, οι οποίοι, πλήρως ταυτιζόμενοι με την κυβερνητική πολιτική, παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις, χωρίς να παίρνουν καμία πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα και να συνεχιστεί η λειτουργία του 6ου Λυκείου, που εξυπηρετεί δεκάδες μαθητές των περιοχών Π. Κορυδαλλού και Σχιστού. Επισημαίνει δε, ότι η «Δημοκρατική Ενότητα» θα πάρει πρωτοβουλίες να ενημερώσει το λαό της πόλης και θα πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις, με στόχο να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ