Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η δίκη Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου, που ήταν στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για θέματα πληροφορικής, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα χτες η δίκη στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο μάρτυρας ήταν αυτός που έλαβε εντολή από τον κατηγορούμενο να βρει τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες. Συγκεκριμένα, όταν παρελήφθη από τον πρώην υπουργό το αρχικό cd με την αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ», πήρε εντολή από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ψάξει τα είκοσι μεγαλύτερα ποσά του καταλόγου και το συνολικό ύψος των καταθέσεων. Η μεγαλύτερη κατάθεση ήταν ύψους 500 εκατομμυρίων. Την επίμαχη λίστα ο μάρτυρας είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα του 2010. Πρόσθεσε πως όταν ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για το ποσό των καταθέσεων, που ήταν συνολικά περίπου δύο δισ. δολάρια, του είπε ο πρώην υπουργός πως «ό,τι έκανες στον σκληρό δίσκο διάγραψέ το». «Κι αυτό γιατί εκείνος για λόγους ασφάλειας είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του cd στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του».

Η Σοφία Ρίτσου κατέθεσε πως «δεν ήξερα τίποτα, ούτε για λίστες, ούτε για cd, ούτε για usb. Εμαθα για τη λίστα το 2012 όταν έγινε χαμός». Η μάρτυρας ήταν ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου σε θέματα ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η «λίστα Λαγκάρντ» ανοίχτηκε την 1η Νοέμβρη του 2012 από πρόσωπο που είχε τον κωδικό «Σοφία» επισήμανε απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέα: «Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η "Σοφία" που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του Β. Βενιζέλου. Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ