Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεκπαίδευση στο Μυρτώο με Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ

Αλλη μια συνεκπαίδευση με δυνάμεις του ΝΑΤΟ υλοποιήθηκε από τις Ενοπλες Δυνάμεις επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά μέσω και της στρατιωτικής διπλωματίας, της συμμετοχής της χώρας στα πολεμικά - επιχειρησιακά σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, χτες και προχτές έλαβε χώρα στο Μυρτώο, συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ», της πυραυλακάτου «ΔΑΝΙΟΛΟΣ», καθώς και του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» με τη Nαυτική Δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2), μία από τις τέσσερις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Στην παρούσα φάση η SNMG-2 αποτελείται από τα πολεμικά πλοία, USS VICKSBURG των ΗΠΑ, «πλοίο έδρας» (ναυαρχίδα της δύναμης) του διοικητή υποναύαρχου Brad Williamson, την ελληνική φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», τα ισπανικά ESPS CANARIAS και ESPSPATINO, το καναδικό HMCS FREDERICTION, το γερμανικό FGS SPESSART, το τταλικό ITS ALISEO και το τουρκικό TCG TURGUTREIS.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση εστιάστηκε σε τεχνικά αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεράμυνας, πολέμου επιφανείας και προχωρητικών ελιγμών, ενώ συμμετείχαν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας» σημειώνεται από το ΓΕΝ.

Μάλιστα, προς εμπέδωση του γεγονότος ότι και επί διακυβέρνησης, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ η στοίχιση της χώρας στον ευρωατλαντικό άξονα δεν αμφισβητείται στο παραμικρό, η Δύναμη SNMG-2 θα καταπλεύσει σήμερα στο λιμένα του Πειραιά όπου θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή, στο πλαίσιο «προγραμματισμένης επίσκεψης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ