Σάββατο 28 Φλεβάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εντείνει την κριτική στην κυβέρνηση

Εντείνει η ΝΔ την κριτική της στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις υποθέσεις των αστών. Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup συνιστά επιστροφή στο σημείο που είχε αφήσει τη διαπραγμάτευση η προηγούμενη κυβέρνηση, όμως με πολύ δυσμενέστερους όρους, καθώς έχει επιβαρυνθεί η θέση των τραπεζών, έχουν αυξηθεί τα επιτόκια των ομολόγων και έχουν καταρρεύσει τα δημόσια έσοδα.

Τα στελέχη της ΝΔ παραπέμπουν χαρακτηριστικά στην εκταμίευση δόσεων μόνο κατόπιν αξιολόγησης από τους «θεσμούς», στη δέσμευση των κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποκλειστικά για τις τράπεζες (σ.σ: η προηγούμενη κυβέρνηση τα ήθελε ως «προληπτική γραμμή πίστωσης») και στην πρόβλεψη ενός νέου μνημονίου, τον Ιούνη, το οποίο στη ΝΔ θεωρούν αναπόφευκτο.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας πήγε πολύ πίσω! Η "διαπραγμάτευση" Βαρουφάκη ήταν "φιάσκο" ως πολιτική και μνημείο ασάφειας ως αποτέλεσμα! Ο ίδιος δεν κατάλαβε ποτέ τι υπέγραψε. Δεν κατάλαβε ποτέ πόσο σαφείς ήταν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε. Ούτε πόσο ασαφή ήταν τα "πλεονεκτήματα" που νομίζει ότι απεκόμισε».

Θέλει ισχυρή κεντροδεξιά...

Στο εσωκομματικό μέτωπο, και ενόψει της συνεδρίασης την Πέμπτη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και, ακολούθως, την Κυριακή 8 Μάρτη, της Πολιτικής Επιτροπής, όπου θα γίνει αποτίμηση των αιτιών της ήττας από το ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται οι επαφές, οι συνεννοήσεις, οι δηλώσεις στελεχών.

Ερωτηθείσα η Ντόρα Μπακογιάννη, χτες στο «ΣΚΑΪ», σχετικά με το θέμα ηγεσίας είπε χαρακτηριστικά: «Ο,τι έχω να πω θα το πω στην ΚΟ». Επέμεινε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια «υγιή και ισχυρή» κεντροδεξιά, θέση που προφανώς -κατά την ίδια- δεν έχει αυτήν τη στιγμή η ΝΔ. Αλλωστε, μια σειρά στελέχη της ΝΔ μέμφονται τη σημερινή ηγεσία ότι με την προεκλογική της ρητορεία, αλλά και από νωρίτερα ακόμα, το κόμμα μπάταρε στα δεξιά χάνοντας επαφή με κεντρώους ψηφοφόρους, κρίσιμη μάζα εκλογέων που θέλουν να επαναπροσεταιρισθούν ώστε να ξανααποκτήσουν δυναμική εκλογικής νίκης. Αλλωστε, όπως είπε η Μπακογιάννη, πρέπει να «ξανασυνέλθει η παράταξη» και να βρει το σωστό πολιτικό προσανατολισμό. Πρόσθεσε πως η ΝΔ έχει πρόβλημα ιδεολογίας, στρατηγικής, πολιτικής και λειτουργίας, που θα πρέπει να λυθεί με «καθαρή εσωκομματική κουβέντα» και χωρίς να υπάρχουν «προσωπικές στρατηγικές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνονται για φυσιογνωμία και επικεφαλής (2015-09-30 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν διαδικασίες εκλογής ηγεσίας (2015-09-23 00:00:00.0)
Κατήφεια αλλά και διάθεση «συναίνεσης» στα ζητούμενα του κεφαλαίου (2015-01-26 00:00:00.0)
Συνεχείς διεργασίες ανασύνθεσης (2014-04-12 00:00:00.0)
Ψευτοδιλήμματα και πόλωση για τον εγκλωβισμό του λαού (2012-05-18 00:00:00.0)
Διαβουλεύσεις για νέα ηγετική ομάδα (2001-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ