Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των διοικητικών δικαστών

Το Σάββατο, 28 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε η πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, Ειρ. Γιανναδάκη, ενώ με διαφορά δύο ψήφων ακολούθησε ο πρόεδρος Πρωτοδικών Π. Φαιτάς.

Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος ανέφερε σε άλλα: «Σε θεσμικό επίπεδο, η κυβέρνηση καμία δέσμευση δεν ανέλαβε με τις προγραμματικές δηλώσεις της, να καταργήσει τα αλλεπάλληλα αντιδραστικά δικονομικά νομοθετήματα των τελευταίων ετών, όπως π.χ. αυτά για τη λεγόμενη «πρότυπη» διοικητική δίκη, τα υψηλά παράβολα, τις διαδικασίες «fast truck» για τις υποθέσεις στρατηγικών επενδύσεων κ,λπ., τα οποία γνωρίζετε πολύ καλά. Πρόκειται για νομοθετήματα με ενιαία λογική και κατεύθυνση, που - στο όνομα της επιτάχυνσης - καθιστούν τη Δικαιοσύνη όλο και πιο εχθρική, ακριβή και απρόσιτη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και, παράλληλα, πιο φιλική και εξυπηρετική για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αντίθετα, στον κατάλογο των «μεταρρυθμίσεων» που απέστειλε η κυβέρνηση στους «θεσμούς», περιέχεται για παράδειγμα η δέσμευση για τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, παρόλο που το σχέδιο που είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκαλέσει τη δικαιολογημένη έντονη αντίδραση του συνόλου σχεδόν του νομικού κόσμου και παρόλο που η τότε υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρος της Βουλής έδινε κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι η μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προωθούσε τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις. Για ποιο λόγο επανέρχεται το ζήτημα ως δέσμευση και από τη νέα κυβέρνηση; Προφανώς, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, αφού οι απαράδεκτες και εξοντωτικές διαδικασίες που αφορούν τους πλειστηριασμούς συμβάλλουν στη λεγόμενη κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών».

Κλείνοντας, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες υπογραμμίζοντας: «Στον αγώνα αυτό, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, δεν πρέπει να έχουν την εχθρική αντιμετώπιση των δικαστών, όταν το δίκιο και ο αγώνας για την επιβίωσή τους κρίνονται στα δικαστήρια. Και υπάρχουν τέτοιες θετικές στάσεις και αποφάσεις δικαστηρίων, τις παρακολουθούμε, λίγες μεν προς το παρόν αλλά φωτεινές, που πρέπει να γίνουν παραδείγματα και να πολλαπλασιαστούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ