Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η τραγωδία των μεταναστών δεν έχει τέλος

Φωτογραφία αρχείου

Eurokinissi

Φωτογραφία αρχείου
Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες συλλαμβάνονται στο Αιγαίο. Τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι συνεχίζονται, όσοι προσπαθούν να γλιτώσουν αψηφούν τα ενισχυμένα μέτρα καταστολής στον Εβρο και στα θαλάσσια σύνορα, ταξιδεύοντας με σάπια σκαριά μέσα στο καταχείμωνο, αυξάνοντας τα ναυάγια και τον αριθμό των θανάτων στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, το περασμένο τριήμερο πιάστηκαν 469 μετανάστες και πρόσφυγες στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τριάντα αλλοδαποί εντοπίστηκαν χτες στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, άλλοι εννέα στην περιοχή Τσόνια Λέσβου, και 28 στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου. Εκεί, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων. Πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους του Λ.Σ. προέβη στην περισυλλογή τους. Στον εντοπισμό και τη διάσωση 36 αλλοδαπών προέβη περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. όταν εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου της Λέσβου φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση. Η λέμβος βυθίστηκε, ενώ άλλοι 14 μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή Θέρμα Σαμοθράκης και 35 στην περιοχή του αεροδρομίου της Λέσβου. Εξάλλου, στον εντοπισμό και τη διάσωση 34 μεταναστών προέβη πλήρωμα του Λ.Σ. στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όπου επιβάτες της πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου που τους μετέφερε βρέθηκαν στη θάλασσα, άλλοι 35 πιάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του όρμου Πηδί της Σύμης.

Την Κυριακή, 12 αλλοδαποί συνελήφθησαν στην περιοχή Κλειού Λέσβου, άλλοι 8 στις βόρειες ακτές του Φαρμακονησίου, 48 στη θαλάσσια περιοχή Ακρα Βαρείας Λέσβου, όπου η φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβος που τους μετέφερε είχε γεμίσει με νερά και βυθίστηκε, 45 στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη της Κω, 23 στην περιοχή Κουτσουκίδι Λέσβου, 14 στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη της Κω. Το Σάββατο συνελήφθησαν 34 μετανάστες στην Λάμνα Λέσβου, 15 στο Μερινίδι Χίου, 36 στον Αη Γορδή Λευκίμμης και 13 στο Φαρμακονήσι.

Πριν από λίγες μέρες, η σορός ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στην παραθαλάσσια περιοχή Κάστελλο νότια της Καρπάθου. Η σορός πιθανότατα ανήκει σε πρόσφυγα. Πάνω του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο και πορτοφόλι που περιείχε 2.525 ευρώ, 205 λίρες Συρίας και 25 λίρες Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ