Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Καμία δέσμευση για επίλυση των προβλημάτων

Συνάντηση χτες του ΔΣ της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου

Καμία συγκεκριμένη δέσμευση, για ικανοποίηση των αναγκών της εκπαίδευσης, όπως αυτές τέθηκαν από το ΔΣ της ΔΟΕ, δεν εισέπραξαν χτες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Στην προγραμματισμένη πρώτη αυτή συνάντηση, τέθηκαν συνολικά ζητήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, για το ζήτημα της αξιολόγησης σημειώθηκε μεν από πλευράς υπουργείου ότι υπάρχει αναστολή της, ωστόσο δεν τοποθετήθηκε πάνω στην προωθούμενη σύνδεση μισθού και αξιολόγησης για τους δημόσιους υπαλλήλους. Πάντως, όπως είχε προκύψει και από τη συνάντηση του υπουργείου με την ΟΛΜΕ, την περασμένη βδομάδα, γίνεται σαφές ότι αξιολόγηση θα υπάρξει.

Καμία θετική απάντηση δε δόθηκε σε ό,τι αφορά τους μισθούς των εκπαιδευτικών ενώ σε ό,τι αφορά την ανάγκη νέων διορισμών, επαναλήφθηκε ότι στο πλαίσιο των διορισμών που προβλέπονται σε Υγεία, ελεγκτικούς μηχανισμούς και Παιδεία, θα εξεταστεί τι τελικά αναλογεί στην εκπαίδευση. Η γενική, άλλωστε, κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας είναι ότι υπάρχει οικονομική στενότητα.

Σε ό,τι αφορά την Ειδική Αγωγή, από πλευράς υπουργείου επαναλήφθηκε ότι θα εφαρμοστεί το μοντέλο της συμπερίληψης των μαθητών ΑμεΑ στα γενικά σχολεία (πλην κάποιων περιπτώσεων) με στελέχωσή τους. Ωστόσο το ερώτημα είναι πώς θα γίνει αυτό χωρίς διορισμούς.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ που δεν πληρώθηκαν το Φλεβάρη, ειπώθηκε από πλευράς υπουργείου ότι οι μισθοί τους θα καταβληθούν όταν προωθηθεί το σχετικό ΦΕΚ και εκταμιευτούν τα χρήματα.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης η Θεοδ. Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Οι απαντήσεις που πήραμε από τον υπουργό ήταν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, παλιών και νέων μνημονίων, για μια δημόσια εκπαίδευση όπου τα παιδιά θα συνεχίσουν να πεινάνε, όπου τα παιδιά θα παίρνουν φτηνή κατάρτιση για να είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι των 300 ευρώ, όπου ο εκπαιδευτικός θα είναι κακοπληρωμένος ή και απλήρωτος (όπως είναι αυτή τη στιγμή οι 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΕΣΠΑ), περιφερόμενος με ελαστικές μορφές εργασίας και γονείς που θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη», σημείωσε. «Μία είναι η λύση, καμία ανοχή, καμία αναμονή, οργάνωση και αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και όλων των εργαζομένων στη γραμμή της ανάκτησης των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε πίσω τους μισθούς, τις συντάξεις μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών γιατί πιστεύουμε ότι ζούμε σε εποχή που παράγεται τεράστιος πλούτος και μπορούμε να ζούμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Σε αυτήν τη λογική, θα κινηθούμε όλο το επόμενο διάστημα», τόνισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί (2023-01-12 00:00:00.0)
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2015-09-10 00:00:00.0)
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους (2010-11-30 00:00:00.0)
Ελαστικές εργασιακές σχέσεις παρά τους «ελιγμούς» (2010-11-23 00:00:00.0)
Σύμφωνα με την απαίτηση των σχολαρχών... (2004-12-01 00:00:00.0)
Θα αντιμετωπιστεί αγωνιστικά (1997-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ