Πέμπτη 5 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αρνείται τη μονιμοποίηση συμβασιούχων η κυβέρνηση

Η συγκυβέρνηση δεν θα μονιμοποιήσει ούτε τους συμβασιούχους που θεωρούνται ότι καλύπτουν τις λεγόμενες «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και επιπλέον θα προσβάλει όσες δικαστικές αποφάσεις βγαίνουν υπέρ τους. Αυτά διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, στη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ, μέλη της είναι οι συμβασιούχοι αορίστου και ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΙΔΔ, η Ομοσπονδία έθεσε στον υπουργό το αίτημα για τακτοποίηση αυτών των συμβασιούχων «που βρίσκονταν εργασιακά και πολιτικά όμηροι των προηγούμενων κυβερνήσεων». Η απάντηση του Γ. Κατρούγκαλου ήταν ότι «δεν υπάρχουν τα περιθώρια νομοθετικής ρύθμισης για την τακτοποίηση των συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Ακόμα, η ΠΟΕΙΔΔ ζήτησε να γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συμβασιούχους και το κράτος να μην προσβάλει ακόμα και θετικές εφετειακές αποφάσεις. Ο υπουργός «απάντησε ότι στο θέμα προσβολής θετικών αποφάσεων είναι υποχρέωση του κράτους να ασκεί τα ένδικα μέσα και να εξαντλεί τα περιθώρια του νόμου». Εξαίρεσε μόνο τις αποφάσεις που αφορούν σε υποθέσεις πριν το 2001.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει η ΠΟΕΙΔΔ, αρνήθηκε ακόμα και την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος «λέγοντας ότι ναι μεν έχουμε δίκιο και είναι απόλυτα άδικη η μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, ωστόσο η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει να αποκατασταθεί αυτή η στρεβλότητα». Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, από το 2003 και μετά, είχε κάνει σημαία του το κουτσουρεμένο αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς» ανάγκες, διαφημίζοντας μάλιστα σαν «φιλεργατική» σχετική Οδηγία της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ