Παρασκευή 6 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με κενά στα σχολεία τελειώνει το δεύτερο τρίμηνο

Την άμεση κάλυψη των κενών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της περιοχής ζήτησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», με παράσταση διαμαρτυρίας προχτές στην αρμόδια διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το ΔΣ του Συλλόγου, η Διευθύντρια εκπαίδευσης ενημέρωσε για δύο κενά που καλύφθηκαν σε δύο σχολεία, αλλά «για τα υπόλοιπα κενά που αφορούν σε πρωινά τμήματα, παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης, σε τμήματα ολοήμερου και σε ώρες ειδικοτήτων δε δόθηκε καμιά δέσμευση για την κάλυψή τους».

Ο Σύλλογος αναφέρεται σε 6 κενά δασκάλων, 4 νηπιαγωγών, 3 σε τμήματα ένταξης, 3 στην παράλληλη στήριξη, κενά σε γυμναστές, εκπαιδευτικούς αγγλικών, έλλειψη του 80% του επιστημονικού βοηθητικού προσωπικού στα ειδικά δημοτικά σχολεία Αχαρνών, Ωρωπού και στο νηπιαγωγείο Αχαρνών. Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να μην εγκλωβιστούν σε επιχειρήματα παλιά, κοινότοπα, του τύπου «καμένη γη» ή «σκληρή οικονομική συγκυρία για την περίοδο που διανύουμε» και να μην ανεχτούν καμιά έκπτωση στην απαίτηση - διεκδίκηση για κάλυψη όλων των κενών μέσω άμεσων προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Αμεση κάλυψη των κενών, που παραμένουν στα σχολεία της περιοχής, ενώ τελειώνει και το δεύτερο τρίμηνο ζητά και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα, Παγκρατίου, Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη». Ενδεικτικά, αναφέρεται σε δύο κενά δασκάλων σε ολοήμερα τμήματα, ενώ σημειώνει ότι σε αρκετά σχολεία το πρόγραμμα του ολοήμερου γίνεται από πλήθος εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων του σχολείου ή και άλλων σχολείων για να συμπληρώσουν το ωράριό τους, υποβαθμίζοντας το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Επίσης, σημειώνει πως δεν τοποθετήθηκαν τουλάχιστον 15 εκπαιδευτικοί για παράλληλη στήριξη σε σχολεία, για τα οποία υπήρχε και υπάρχει ανάγκη και έγκριση, ενώ λείπουν εκπαιδευτικοί για 6 ώρες μουσικής και 6 ώρες δασκάλου για το ολοήμερο στο 10ο Δημοτικό Βύρωνα και 10 ώρες πληροφορικής στο 7ο Δημοτικό Βύρωνα. Επίσης, στο 6ο Δημοτικό Καισαριανής η αδειούχος εκπαιδευτικός δεν αντικαταστάθηκε από αναπληρωτή εκπαιδευτικό, αλλά με συμπλήρωση ωρών από μετακινούμενους εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων, σταματώντας προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας που πραγματοποιούσαν σε παιδιά που είχαν και έχουν ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ