Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Χαροπαλεύει οπαδός μετά από συμπλοκή

Μπορεί οι κερκίδες στους αγώνες της Super League να ήταν άδειες το Σαββατοκύριακο βάσει σχετικής απόφασης - τιμωρίας στις ΠΑΕ του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, για τα τελευταία επεισόδια στο ποδόσφαιρο, η βία όμως δήλωσε «παρούσα». Αποδεικνύοντας έτσι ότι παρά τα όποια κατασταλτικά μέτρα ή τις τιμωρίες που επιβάλλονται στις ΠΑΕ, όσο οι αρμόδιοι αποφεύγουν να θίξουν την ουσία του φαινομένου, τις ρίζες του που συνδέονται άμεσα με τις λογικές και τις νοοτροπίες που καλλιεργεί το σημερινό εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο ως πρόσφορο έδαφος για το κυνήγι κέρδους των επιχειρηματιών του χώρου, τα προβλήματα θα παραμένουν.

Ενα νέο περιστατικό οπαδικής βίας, που έγινε στις Σέρρες, είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 33χρονου (φέρεται ως οπαδός του Αρη) που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από συμπλοκή έξω από τον τοπικό σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο 33χρονος μαζί με ένα φίλο του (επίσης τραυματίας αλλά πιο ελαφριά) φαίνεται να δέχθηκαν την επίθεση ατόμων που βγήκαν έξω από τον σύνδεσμο οπλισμένοι με λοστούς και αλυσίδες. Η αστυνομία έχει προβεί σε 4 συλλήψεις για το περιστατικό ενώ ως αιτία φαίνεται να είναι η λογομαχία μεταξύ των δύο πλευρών.

Συνάντηση Κοντονή - Πλατινί

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (ΟΥΕΦΑ) συναντήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, για θέματα που αφορούν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν και στα ζητήματα της αντιμετώπισης της βίας και της διαφθοράς υπήρξε σύμπλευση απόψεων, οι δυο πλευρές διαφώνησαν σχετικά με το αυτοδιοίκητο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η ΟΥΕΦΑ δεν καλοβλέπει την άποψη του υφυπουργού για διεύρυνση της εκλογικής βάσης στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού, ως γνωστόν, η πρώτη επιβάλλει την εκλογή διοικήσεων στις εγχώριες Ομοσπονδίες μέσα απ' τις τοπικές Ενώσεις και όχι απ' τα σωματεία. Οι δυο πλευρές θα τα ξαναπούν στις 30 Μάρτη επί ελληνικού εδάφους. Να σημειωθεί πως συστάθηκε ομάδα εργασίας, η οποία μέχρι τις 30 Απρίλη θα έχει καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ