Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Διάκριση απ' τα... ψηλά

Το ένα απ' τα δυο αργυρά μετάλλια της Ελλάδας κατέκτησε ο Αντώνης Μάστορας, στο ύψος
Το ένα απ' τα δυο αργυρά μετάλλια της Ελλάδας κατέκτησε ο Αντώνης Μάστορας, στο ύψος
Aπ' τα άλματα - όπως άλλωστε αναμενόταν - αλλά με μικροαλλαγές στα ονόματα αυτών που τις πέτυχαν ήρθαν οι διακρίσεις για την ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στην Πράγα. Η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντό και ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος κατέκτησαν τα ασημένια μετάλλια στα αγωνίσματά τους, που είναι τα πρώτα για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου μετά το 2007.

Η Στεφανίδη αν και προκρίθηκε ως όγδοη απ' τους προκριματικούς κατάφερε στον τελικό να κάνει σπουδαία εμφάνιση και με καλύτερο άλμα στα 4,75 μ. πήρε το δεύτερο ασημένιο ευρωπαϊκό της μετάλλιο μετά το αντίστοιχο τον περασμένο Αύγουστο στη Ζυρίχη για το ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου. Οπως και τότε η νεαρή άλτρια έδωσε μάχη για το χρυσό με την Ρωσίδα Σιντόροβα, η οποία τελικά πρώτευσε με 4,80 μ.

Στο ίδιο αγώνισμα απογοητευτική ήταν η παρουσία της έτερης Ελληνίδας, Νικόλ Κυριακοπούλου, που μένοντας μακριά απ' τον καλό της εαυτό αποκλείστηκε στα 4,60 μ. αν και είχε προκριθεί απ' τους προκριματικούς ως πρώτη με 4,80 μ.

Στο ύψος ο Αντώνης Μάστορας κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και κάνοντας ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 2,31 πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε έναν συναρπαστικό τελικό. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οι τρεις πρώτοι του βάθρου είχαν την ίδια επίδοση (2,31) και οι θέσεις κρίθηκαν με βάση τις προσπάθειες, κατά τις οποίες ο Ρώσος Τσιπλάκοφ πήρε το χρυσό και ο Ιταλός Τσεζάνι το χάλκινο.

Στο επί κοντώ των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν για μια ακόμη φορά μαχητικός, διεκδίκησε με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο ωστόσο τα 5,75 μ., που ήταν το καλύτερο άλμα του, δεν έφθασαν γι' αυτό αφήνοντάς τον στην 4η θέση. Πρώτος ήταν το σπουδαίο όνομα του αγωνίσματος Γάλλος Λαβινελί με 6,04 (ρεκόρ αγώνων) και τον ακολούθησαν ο Ρώσος Γκρίπιχ (5,85) και ο Πολωνός Λίσεκ (5,85).

  • Απ' τις υπόλοιπες συμμετοχές σε ατομικό επίπεδο ξεχωρίζουν η νίκη της Ρωσίδας Κόνεβα στο τριπλούν με άλμα στα 14,60 (καλύτερη φετινή στον κόσμο), της Ολλανδέζας Σίπερς στα 60 μ. με χρόνο 7.05 (καλύτερος φετινός στον κόσμο), η αντίστοιχη στο ίδιο αγώνισμα στους άνδρες του Βρετανού Κίλτι με 6.51 και του Τσέχου Χαλούσα στα 1.500 μ. με 3.37.68 (ρεκόρ Τσεχίας). Στα αξιοσημείωτα και η νίκη της ομάδας του Βελγίου στα 4Χ400, αποτελούμενης απ' τους τρεις Μπορλέν και τον Γουέτριν που με 3.02.01 κατέρριψαν το ρεκόρ Ευρώπης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ