Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β` ΚΥΚΛΟΥ ΤΕΕ
Ταλαιπωρία για τους υποψηφίους

Το θέμα των λιγοστών εξεταστικών κέντρων για τους απόφοιτους του Β' κύκλου των ΤΕΕ που διαγωνίζονται για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ επαναφέρει η ΟΛΜΕ, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας οι μαθητές των ΤΕΕ εξαναγκάζονται να μετακινηθούν προς άλλες πόλεις για να εξεταστούν, με αρνητικές παιδαγωγικές, αλλά και οικονομικές συνέπειες. Η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας, έστω και την τελευταία στιγμή, «να αφουγκραστεί την αγανάκτηση αυτών των παιδιών και των γονιών τους και να δείξει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε μαθητές, που το απάνθρωπο εκπαιδευτικό σύστημα τους οδήγησε να διεκδικούν με άνισους όρους τις ελάχιστες θέσεις των ΤΕΙ που προβλέπονται για τους αποφοίτους των ΤΕΕ».

Η ΟΛΜΕ αναφέρεται ειδικότερα στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, με την οποία υποχρεώνονται οι μαθητές του ΤΕΕ Αμφισσας (που προέρχονται από διάφορα χωριά της Φωκίδας) να μετακινούνται στη Λιβαδειά, οι καθηγητές της Ευρυτανίας να μετακινούνται στη Λαμία και οι μαθητές της Λήμνου θα βρεθούν στην ανάγκη να εγκατασταθούν για την περίοδο των εξετάσεων στη Μυτιλήνη.

Ειδικότερα στη Λήμνο όμως αποτελέσματα έφερε ο συντονισμένος αγώνας των γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων τοπικών φορέων που ζητούσαν την ανάκληση της απόφασης του υπουργείου να καθοριστεί εξεταστικό κέντρο στη Μυτιλήνη. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι 43 παιδιά και οι οικογένειες τους θα ταλαιπωρούνταν, με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Χτες, σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των δήμων και άλλων φορέων έκαναν κατάληψη του επαρχείου Λήμνου και πέτυχαν την προφορική διαβεβαίωση από πλευράς του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, με τον οποίο επικοινώνησαν για το θέμα και οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Αντ. Σκυλλάκος, ότι τελικά οι εξετάσεις θα γίνουν στη Λήμνο, όπου, όπως σημειώνουν και οι φορείς, υπάρχει ο κατάλληλος τεχνικός εξοπλισμός για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ