Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Μαθητικά ξεφαντώματα» επικοινωνίας

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις το 27ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι πλέον γεγονός. Οι εκδηλώσεις του ξεκίνησαν και φιλοδοξούν να αγκαλιάσουν σημαντικά τμήματα νέων, να προβληματίσουν αλλά και να προσφέρουν ουσιαστική ψυχαγωγία, με την πλούσια θεματολογία τους, τη στήριξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και την προβολή της πολιτιστικής πρότασης της ΚΝΕ.

Μάλιστα, αυτή την περίοδο οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με το τέλος των εξαντλητικών εξετάσεων στα Λύκεια και οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «μαθητικά ξεφαντώματα». Ξεφεύγουν απ' το άγχος, χορεύουν και τραγουδούν, αλλά και συζητούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ετσι, σήμερα Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη οι Οργανώσεις ΤΕΕ Σταυρούπολης διοργανώνουν εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο, στις 8 μ.μ. στο Πάρκο Τερψιθέας.

Αύριο Κυριακή 17 Ιούνη στην Οργάνη Ροδόπης, 8μμ με θέμα τα ναρκωτικά.

Επίσης, τη Δευτέρα 18/6, εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:

- Στους Αμπελόκηπους, όπου οι μαθητικές οργανώσεις του 7ου Διαμερίσματος καλούν τους νέους και τις νέες, στις 8 μ.μ., στο σχολικό συγκρότημα (πρώην Πολυκλαδικό) να συζητήσουν για την Παιδεία και να ξεφαντώσουν.

- Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, η ΟΒ Μαθητών πραγματοποιεί εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στα Μετέωρα, στις 8 μ.μ., με θέμα τα ναρκωτικά.

Την Τρίτη 19/6:

- Στα Μελίσσια, οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ ξεφαντώνουν στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών (Ηρώου 1, κάθετος Λ. Δημοκρατίας).

- Στο Πάρκο Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, η ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ. που θα είναι αφιερωμένη στον «τρομονόμο».

- Στο Ηράκλειο Κρήτης οι μαθητικές ΟΒ καλούν τους νέους και τις νέες στην παλτεία Ελευθερίας, στις 8 μ.μ., για να διασκεδάσουν αλλά και να συζητήσουν για τα ναρκωτικά και τον ελεύθερο χρόνο.

Εκδήλωση για την επαγγελματική εκπαίδευση

Τα δικαιώματα των σπουδαστών στη διάρκεια φοίτησής τους στα ΙΕΚ και τις ιδιωτικές σχολές καθώς και στους χώρους εργασίας, ήταν το θέμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης που διοργάνωσε χτες η Οργάνωση ιδιωτικών ΙΕΚ - ΠΑΣΤΕΡ, της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση έγινε στο χώρο της πλατείας Αγίας Σοφίας στο κέντρο της πόλης με σημαντική παρουσία νέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και θεμελίωσαν μια δίοδο επικοινωνίας, προβληματισμού και κοινής δράσης.

«Καλούμε τους σπουδαστές να βάλουν τέλος στην κοροϊδία της κυβέρνησης που με όπλο την κατάρτιση μας οδηγεί στα σκλαβοπάζαρα του μέλλοντος, θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση των ΙΕΚ και κάθε μορφή κατάρτισης, ιδιαίτερα της ακριβωπληρωμένης που παρέχουν τα ιδιωτικά ΙΕΚ», είπε μεταξύ άλλων η Μ. Πεχλιβάνη, στέλεχος της ΚΝΕ, απευθυνόμενη στους νέους που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Και παρουσιάζοντας την πρόταση της ΚΝΕ, πρόσθεσε: Προτείνουμε τη δημιουργία δημοσίων και δωρεάν επαγγελματικών σχολών μετά το 12χρονο ενιαίο και υποχρεωτικό για όλους σχολείο. Σχολές που θα παρέχουν μόρφωση ουσιαστική και ολοκληρωμένη, πάνω σε ειδικότητες που δεν είναι πανεπιστημιακές αλλά χρειάζονται εκπαίδευση».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία ελληνικού ροκ από το μουσικό ερασιτεχνικό συγκρότημα «Μουσικάντες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η εκδήλωση στο Πάντειο για τη βία κατά των γυναικών (2021-11-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2020-05-07 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2014-03-29 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2013-06-22 00:00:00.0)
Σήμερα σε Αθήνα και Λάρισα (2008-06-24 00:00:00.0)
«Αγκαλιάζει» σιγά σιγά τη χώρα (2001-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ