Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μετακίνησης των φοιτητών προς τις σχολές

Παράσταση διαμαρτυρίας από εκλεγμένους συνδικαλιστές με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στην κοσμήτορα της Φιλοσοφικής πραγματοποιήθηκε, χτες, με αφορμή τη λιποθυμία φοιτήτριας, στη γραμμή 250 του αστικού λεωφορείου, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε απ' την πολυκοσμία. Να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό, αφού είναι γνωστό ότι η πολιτική της περικοπής δρομολογίων λεωφορείων, η πολιτική που κόβει απ' τις ανάγκες των φοιτητών για να δίνει «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, οδηγεί καθημερινά σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ για την άμεση επίλυση του προβλήματος, διεκδικώντας:

  • Μεγαλύτερη συχνότητα δρομολογίων για τις γραμμές που εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης των φοιτητών προς τις σχολές τους.
  • Αμεση επαναλειτουργία, με ευθύνη του Πανεπιστημίου, των δύο εσωτερικών γραμμών της Πανεπιστημιούπολης που έχουν εδώ και καιρό περικοπεί, με σκοπό τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών.
Δωρεάν σίτιση για όλους

Την ίδια ώρα, χτες το πρωί, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ Φιλοσοφικής και Φυσικομαθηματικής προχώρησαν στο κλείσιμο των ταμείων της λέσχης σίτισης στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, απαιτώντας να δοθεί άμεσα η κάρτα σίτισης σε όλους τους φοιτητές, καθώς οι μετεγγραφέντες φοιτητές δεν την έχουν πάρει ακόμα και μάλιστα αναμένεται να τους δοθεί μετά από 3 μήνες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ