Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η θέση του ΚΚΕ για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση

Εκδήλωση Οργανώσεων της ΚΝΕ την Τετάρτη στο ΙΕΚ Χαϊδαρίου

Εκδήλωση, με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση» διοργανώνουν η Τομεακή Οργάνωση Κατάρτισης της ΚΝΕ και Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ, αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Δημόσιου ΙΕΚ Χαϊδαρίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο κάλεσμά τους για την εκδήλωση οι Οργανώσεις απευθύνονται σε σπουδαστές σχολών κατάρτισης και, μεταξύ άλλων, τους λένε:

«Για την κατάσταση που ζούμε στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης, στην πρακτική, στο ίδιο μας το σπίτι δεν φταίει το "κακό το ριζικό μας" (...)

Μας θέλουν "εγκλωβισμένους" στα δεσμά της εκμετάλλευσης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, της περιπλάνησης από ειδικότητα σε ειδικότητα να μαζεύουμε δεξιότητες "μιας χρήσης".

Υποβαθμίζουν τις σχολές μας, στερώντας μας την ειδίκευση, για να αποδεχτούμε ότι δε θα είμαστε ποτέ εργαζόμενοι, αλλά μαθητευόμενοι, "ωφελούμενοι". Μας προετοιμάζουν για την εργασιακή ζούγκλα στους χώρους δουλειάς (...)

Η ΚΝΕ ποτέ δεν συμβιβάστηκε με αυτήν την κατάσταση στις επαγγελματικές σχολές. Σε καλούμε σε κοινή πάλη για να στήσουμε μπλόκο στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας, στην απαράδεκτη κατάσταση στις σχολές και στην πρακτική! Τέρμα στις θυσίες! Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση για να ζουν μέσα στη χλιδή οι υπεύθυνοι. Οι εκμεταλλευτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ