Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτρα για τις φυλακές

Σειρά μέτρων για την αποφυλάκιση μεγάλου αριθμού κρατουμένων περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο καταργείται και η λεγόμενη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες, αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Στο νομοσχέδιο περιέχεται και διάταξη που μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού με πρόβλεψη για ποινή τουλάχιστον 6 μηνών.

  • Την αποφυλάκιση της μητέρας κρατουμένων για την υπόθεση των «Πυρήνων», και της συντρόφου του ενός από αυτούς, πρότεινε χτες ο εισαγγελέας Εφετών Δ. Ασπρογέρακας προς το Συμβούλιο Εφετών. Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών. Η σύλληψη της μητέρας των κρατουμένων αδελφών είχε γίνει μετά τη σύλληψη 23χρονης, η οποία κατηγορείται ότι μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό σχεδίαζε απόδραση από τον Κορυδαλλό μέσω βομβιστικής επίθεσης.
  • Απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συγκρατούμενούς της από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που ζητούν την απελευθέρωση της μητέρας των δύο αδερφών που είναι φυλακισμένοι για αυτήν την υπόθεση και της συντρόφου του ενός από τους δύο αδερφούς, έχει ξεκινήσει η 23χρονη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ