Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση για τους σεισμόπληκτους μαθητές

Τη Δευτέρα 23 Μάρτη στο υπουργείο Παιδείας

Σε κινητοποίηση στην Αθήνα για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων μαθητών προχωρούν τη Δευτέρα 23 Μάρτη εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι από την Κεφαλονιά. Το ραντεβού έχει ήδη δοθεί για τις 10 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας.

«Τα οξυμένα προβλήματα στις σχολικές υποδομές, η αντισεισμική θωράκιση, τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές αποτελούν ένα τρίπτυχο που δυστυχώς επικαιροποιείται καθημερινά, αφού οι εφαρμοζόμενες πολιτικές όχι μόνο δεν "ομαλοποιούν" την κατάσταση αλλά την οξύνουν. Οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, ο λαός των νησιών μας βιώνει στο πετσί του αυτή την οξύτητα που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις υπόλοιπες συνέπειες των πολιτικών κυβερνήσεων - ΕΕ, που βάζουν στο επίκεντρο την κερδοφορία του κεφαλαίου κι όχι την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων», τονίζει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, καλώντας «να απαντήσουμε στην πρόκληση ότι οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς δεν είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας».

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρονται στις ιδιαίτερες συνέπειες από τους σεισμούς, όπως ότι πάνω από 2.000 σπίτια είναι κόκκινα ή κίτρινα και 600 οικογένειες έχουν σοβαρότατο πρόβλημα στέγης, η ψυχική επιβάρυνση, το δίμηνο των χαμένων μαθημάτων που ποτέ δεν αναπληρώθηκαν, οι άθλιες συνθήκες διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το «φούντωμα» της γρίπης στα κοντέινερς κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ